Ukrayna mahkumları orduya alacak

Ukrayna parlamentosu, cezaevindeki mahkumların seferberliğe dahil edilmesine ilişkin yasa tasarısının kabul edildiğini duyurdu.

Ukrayna mahkumları orduya alacak
Yayınlanma:

Parlamento milletvekili Oleksiy Gonçarenko, yaptığı açıklamada, yasanın 279 oyla kabul edildiğini ve bazı kategorideki mahkumların Ukrayna silahlı kuvvetlerine alınacağını belirtti. Gonçarenko, söz konusu yasanın yazarlarından biri olduğunu vurgulayarak, hafif suçlardan hüküm giymiş mahkumların vatanlarını savunma hakkına sahip olmaları gerektiğini savundu. Ancak kasıtlı cinayet, tecavüz, cinsel şiddet ve ulusal güvenliğe karşı suçlardan hüküm giyenlerin seferberliğe dahil edilmeyeceğini ifade etti.

İktidardaki "Halkın Hizmetkarı" Partisi Parlamento Grup Başkanı David Arahamiya ise yapılan açıklamada, 15-20 bin mahkumun seferberliğe dahil edilebileceğini belirtti. Ancak kaçının sözleşmeyi imzalayacağının belirsiz olduğunu ve bu durumun tarafların anlaşmasıyla gerçekleşeceğini belirtti. Arahamiya, mahkumların mahkeme kararından sonra seferberliğe dahil edilebileceğini aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.