Bitcoin yeniden gerilemeye başladı

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde yaşanan önemli bir olayla etkilenerek 60 bin doların altına geriledi.

Bitcoin yeniden gerilemeye başladı
Yayınlanma:

Binance'in CEO'su Changpeng Zhao'nun istifası ve ardından aldığı 4 aylık hapis cezası, piyasada dalgalanmalara neden oldu.

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yaklaşık yüzde 5,2 oranında azalarak 2 trilyon 210 milyar dolara geriledi. Bitcoin'in fiyatı ise 59 bin 120 dolara kadar düşerek önemli bir düşüş yaşadı.

Bitcoin'in haftalık değer kaybı yüzde 10'a yaklaşırken, son 46 gündeki düşüşü ise yüzde 18'i aştı. Ethereum gibi diğer kripto para birimlerinin fiyatları da Bitcoin'e paralel olarak düşüş yaşadı ve Ethereum'un fiyatı 3 bin doların altına geriledi.

Analistler, ABD'de enflasyonist baskıların devam ettiğine dair verilerin kripto piyasasında negatif bir etki yarattığını belirtiyorlar. Ayrıca, beklenenden güçlü bir istihdam maliyetinin kalıcı enflasyonist baskılara işaret ettiği ve Fed'in faiz kararı öncesinde yatırımcıların temkinli olduğu da ifade ediliyor.

Zhao'nun Binance'den istifası ve aldığı hapis cezasının da kripto dünyasında sert satışlara yol açtığı belirtiliyor. Mahkeme sürecinde, Zhao'nun savunma avukatları tarafından yapılan açıklamalarda, Zhao'nun hatasını kabul ettiği ve işbirliği yaparak ABD'ye gönüllü olarak geldiği vurgulandı. Ancak, eski CEO'nun "kara para aklamaya karşı yeterli korumayı sağlamadığı" gerekçesiyle 4 ay hapis cezasına çarptırılması kripto sektöründe şok etkisi yarattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.