Enflasyon sadece Merkez Bankası politikasıyla düşmez

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyonla ilgili açıklamasına sert tepki gösterdi.

Enflasyon sadece Merkez Bankası politikasıyla düşmez
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın, enflasyonla ilgili açıklamasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan tepki geldi.

Babacan, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada "Merkez Bankası Başkanı en iyimser senaryoda dahi enflasyonun ancak üç sene sonunda tek haneye inebileceğini öngörüyor. İktidarın hukuka uyması, kamu maliyesinin düzgün yönetilmesi, devlet organlarının öngörülebilir olması sağlansaydı, iki senenin sonunda tek haneli kalıcı enflasyon gerçek olurdu." dedi.

"ENFLASYON SADECE MERKEZ BANKASI’NIN PARA POLİTİKASI İLE DÜŞMEZ"

Babacan, enflasyonla mücadelenin sadece para ve maliye politikaları ile başarılı olamayacağını da belirterek; "Sürekli vurguluyorum: Enflasyon sadece Merkez Bankası’nın para politikası ile düşmez. Enflasyonla mücadelenin yükünü sadece Merkez Bankası araçlarına bırakırsanız ülkeyi açlığa yoksulluğa mahkûm edersiniz. Unutmayalım, enflasyon bu iktidarın yanlış uygulamaları sonucunda patladı. Bu iktidar hukuksuzluğuyla, adaletsizliğiyle, plan programsızlığıyla, özenle koruyup kolladığı çetelerle her kesimden insanın emeğini zayi ettiği gibi Merkez Bankası’nın emeğini de zayi ediyor. Çok yazık." paylaşımı yaptı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.