Yağ fiyatları cep yakıyor! 4 kişilik ailenin zeytinyağı maliyeti dudak uçuklattı!

Sürekli artan enflasyon, üretim maliyetlerinin artması Türkiye’de çok sayıda gıda ürünün fiyatlarında fahiş artış meydana gelmesine neden oldu. Bu artışlardan zeytinyağı, sıvıyağ ve tereyağ fiyatları da nasibini aldı.

Yağ fiyatları cep yakıyor! 4 kişilik ailenin zeytinyağı maliyeti dudak uçuklattı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son yıllarda gıda ürünlerine art arda zam geldi. Yüksek enflasyon, üretim maliyetlerindeki artış birçok gıda ürününe zam gelmesine neden oldu. Bu ürünlerin başında zeytinyağı, sıvıyağı ve tereyağı geliyor. anadolugazete.com. tr internet editörü, ünlü bir zincir markette sıvıyağ, zeytinyağı ve tereyağının fiyatını araştırdı.

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI ARTIYOR

Türkiye’de son yıllarda en çok zam gelen yağ türlerinin başında zeytinyağı geliyor. Ülkemizde zeytinyağının fiyatı her gün artıyor. İklim krizi, kuraklık, rekoltenin düşmesi, üretim maliyetlerin ve asgari ücretin artması gibi birçok nedenden dolayı zeytinyağı fiyatları sürekli yükseliyor.

whatsapp-image-2024-05-08-at-16-34-05.jpeg

UCUZ ZEYTİNYAĞI TEHLİKESİ!

Zeytinyağı fiyatlarının artışıyla birlikte, tüketiciler daha uygun fiyatlarla zeytinyağı bulmanın yollarını arıyor. İnternetten uygun fiyata satılan zeytinyağı konusunda alanında birçok uzman isim tüketicileri uyarıyor.

whatsapp-image-2024-05-08-at-16-36-58.jpeg

MARKETLERDE DURUM NE?

Bilinen markaların 5 litrelik zeytinyağı fiyatları bin 200 lira ile bin 725 lira civarlarında değişiyor. 5 litrelik sıvıyağı fiyatları 194 ile 250 lira arasında raflardaki yerini alıyor. Tereyağı ise 380-500 lira arasında tüketiciyle buluşuyor. Köy tereyağının kilogram fiyatı ise 500 lirayı geçti.

whatsapp-image-2024-05-08-at-16-36-58-1.jpeg

4 kişilik bir ailenin her ay 5 litrelik sıvıyağ (200 TL) ve 5 litrelik zeytinyağı (bin 725 TL) aldığı düşünülürse aylık yağ gideri yaklaşık 2 bin liraya dayanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.