17 ilde 'Kıskaç-14' operasyonu düzenlendi, 36 kişi yakalandı: "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız"

17 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-14" operasyonlarında, FETÖ'ye yönelik olarak 36 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz." ifadelerini kullandı.

17 ilde 'Kıskaç-14' operasyonu düzenlendi, 36 kişi yakalandı: "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız"
Yayınlanma:

Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, ilgili İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlar Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu illerinde düzenlendi.

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda yakalanan 36 şüphelinin örgütün "Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Şüphelilerin örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları belirlendi.

Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz ve Türk lirası ile birlikte dijital materyal ve dokümanlara da el konulduğunu belirten Yerlikaya, şüphelilerin haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.