17 Nisan 2024’te neler yaşandı? 17 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

17 Nisan 2024’te neler yaşandı? 17 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Rusya'nın Ukrayna'nın Çernigiv kentine düzenlediği füze saldırısında 14 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı.

Hamas Hareketi'nin Siyasi Büro Üyesi ve Batı Şeria Sorumlusu Zahir Cebbarin, ellerinde tuttukları İsrailli esirleri gerçek bir anlaşma olmadan kesinlikle teslim etmeyeceklerini açıkladı.

Türkiye’den gelişmeler

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşanan olayda, su kanalı açma çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan üç kişiden ikisi yaşamını yitirdi, biri ise hastanede tedavi altına alındı.

AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlere ilişkin, "16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır, katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da etkilemiştir. " dedi.

AK Parti MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, kabine ve MKYK’de değişiklik olabileceğinin sinyalini verdi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Washington'da yaptığı sunumda yılın ikinci yarısında hem aylık hem yıllık bazda enflasyonun düşeceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlarını anadolugazete.com.tr’ye değerlendirdi. Kulat, "Muhalefet tarafından değişimler olurken iktidar tarafında da kibir, tepeden bakma, vatandaşı yok sayma devam etti ve birçok yerde belediye başkan adayları değiştirilmedi." dedi.

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı ve birçok alanda yeniliklerin öncüsü olarak anılan Turgut Özal'ın vefatının üzerinden 31 yıl geçti. Özal, ekonomiden terörle mücadeleye, demokratikleşmeden tarım, sanayi ve ulaşıma kadar geniş bir yelpazede Türkiye'nin dönüşümüne liderlik etti.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde saat 23.43’de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son seçimde MHP'den CHP'ye geçen Kastamonu Belediyesinde Yeni Başkan Hasan Baltacı’dan dikkat çeken bir adım geldi. Baltacı, iktidara yakın gazetelerin aboneliklerini iptal etti ve “Yıllık 426 bin 230 TL abonelik ücreti ödenen gazetelerden Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah abonelikleri iptal edilmiştir.” dedi.

Bursa'da, ocak ayında faaliyete geçen bir kafe, alışılmadık bir konseptle dikkat çekiyor: hapishane atmosferi. Bu kafede, garsonlar gardiyan kıyafetleriyle hizmet veriyor ve müşterilere parmaklıklar ardındaki hücrelerde servis yapılıyor.

İYİ Parti'nin yerel seçim sonucuna itiraz ettiği Ordu için YSK'ya yaptığı 'tam kanunsuzluk başvurusu' reddedildi.

Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş'ta bir şahıs karısını silahla vurarak öldürdü. 2 çocuğunun annesini öldüren adam ardından intihar etti.

BBP lideri Mustafa Destici emeklilerin yaşadığı haksızlık ve mağduriyete dikkat çekti. Devletin ve hükümetin bu mağduriyeti gidermek için en azından emekli maaşlarına 5 bin lira seyyanen artış yapması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelede kararlılıkla devam ettiklerini açıkladı. Yerlikaya, Bayram tatili boyunca yapılan "KALKAN-20" denetimlerinde 2 bin 101 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan Birgül Alamur ile eski eşi Veysel Dörtkozan arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma keserli bıçaklı kavgaya dönüştü. Alamur önce eski eşini keserle yaraladı daha sonra bıçakla katletti.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, dün gündeme bomba gibi düşen Beypazarı'nın en önemli markası Beypazarı Soda ile ilgili iddialara yanıt verdi. Özer Kasap, “Beypazarı maden suyunun kalitesi ve güvenliği konusunda hiçbir endişemiz bulunmamaktadır.” dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ankaraspor erteleme maçında Vanspor FK'ye 2-1 mağlup oldu.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 2-2’nin rövanşında Bayern Münih, Arsenal’i tek golle geçerek yarı finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Manchester City- Real Madrid maçı 1-1 sona erdi. Uzatmalarda da eşitlik bozulmadı ve Real Madrid rakibini penaltılarla 4-3 geçti.

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin 3. maçında ÇBK Mersin'i 80-56 yenerek seriyi 3-0'a getirerek 2023-2024 sezonunun şampiyonu oldu.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nde şampiyon belli oldu. Başkent temsilcisi Halkbank, Fenerbahçe'yi 3. maçta 3-0 mağlup etti ve seriyi 3-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.