22 Nisan 2024’te neler yaşandı? 22 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

22 Nisan 2024’te neler yaşandı? 22 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox, gelecek ağustos ayında görevinden istifa etmeye kararlı olduğunu açıkladı.

Tayvan'ın Hualien kentinde 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem oldu.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında Türkiye-Irak ilişkilerini ele aldıklarını belirtti. 13 yıl sonra İran’a giden Erdoğan, Irak’ın PKK’yı yasaklı örgüt olarak kabul etmesinden memnun olduklarını söylerken terör örgütü olarak da kabul edilmesi gerektiğini bildirdi ve kalkınma yolu projesinin hayati önemde olduğunu açıkladı.

Türkiye, dünya birincisi olduğu sezaryen doğum oranlarıyla dikkat çekiyor. Türk Ebeler Derneği Başkanı Doç. Dr. Nazan Karahan, Türkiye’de artan sezaryen doğum oranlarına dikkat çekti ve devlet hastanelerinde gebe izleme sisteminin olmamasından kaynaklı, kadınların güvenli bir doğum süreci geçirmekte zorlandığını belirtti.

Türkiye, dünya birincisi olduğu sezaryen doğum oranlarıyla dikkat çekiyor. Türk Ebeler Derneği Başkanı Doç. Dr. Nazan Karahan, Türkiye’de artan sezaryen doğum oranlarını ele aldığı bu röportajda, devlet hastanelerinde gebe izleme sisteminin olmamasından kaynaklı, kadınların güvenli bir doğum süreci geçirmekte zorlandığını belirtti.

Görüşme sonrasında Erdoğan ve Başbakan Sudani'nin nezaretinde iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümü dolayısıyla özel bir oturum düzenledi. Genel Kurul, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında özel gündemle bir araya geldi.

İYİ Parti'nin 27 Nisan Pazar günü yapacağı kongrede en çok dikkat çeken adaylardan biri olan Koray Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kazanması halinde ittifaklara açık olacaklarını vurguladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,50'lik bir düşüşle 9 bin 645,02 puandan tamamladı. Borsa, 23 Nisan’da kapalı olacak.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, parti genel merkezinde basın açıklaması yapmasına izin verilmediğini belirtti.

Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Müge Anlı’da bir adamın eşinin oğluyla kaçtığını iddia etmesi sosyal medyada geniş yer buldu. 29 yaşındaki kadın 19 yaşındaki üvey oğluyla kaçtı eski eşi ise ikinci karısından olan 8 yaşındaki çocuğunun velayetini istediği için programa katıldığını duyurdu.

Adana'da, Gildirli Mahallesi'nde meydana gelen trajik bir olayda, uçuruma devrilen ve ardından alev alan bir minibüs, 3 kişinin ölümüne ve 18 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Sosyal medya fenomeni ve "İşte Benim Stilim" programının tanınan ismi Yağmur Taktaş, Amerika Birleşik Devletleri'nde kaldığı evde ölü bulundu. Taktaş’ın ailesi cinayetten Taktaş’ın Türk sevgilisini sorumlu tuttu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine dayanarak yapılan analizler sonucunda önümüzdeki günlerde sıcaklığın 30-32 dereceye kadar çıkacağını aktardı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, "1 milyar 700 milyon lira borç var. Borçlu bir belediye devraldık. Keçiören Belediyesinin borcu var. " dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Ankara metrosunu çocukların çizdiği resimlerle donattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin simge noktalarından olan İzmir 1-2 Caddelerini kapsayan "İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım" projesini başlattı. Fen İşleri Daire Başkanlığı öncülüğünde yürütülen proje ile caddeler, çeşitli yeniliklerle daha estetik ve kullanışlı hale getirilecek.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, ilçede sefer yapan EGO otobüsüne binerek yolcularla sohbet edip, "Sürekli aranızda olacağım." mesajı verdi. Başkan Şahin'i gören yolcuların şaşkınlığı ve memnuniyeti cep telefonu kameralarına yansıdı.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından, dışı grafiti, içi bayraklar ve balonlarla süslenmiş olan 28 yıllık Bombardier treni, Ankaralılarla buluşacak. Bu özel etkinlik, 23 Nisan'da Ankara halkının bayram coşkusunu ve milli duygularını paylaşmalarına bir fırsat sunacak.

Ankara'nın Sincan ilçesindeki bir lunaparkta harçlığını çıkarmak için çalışan 16 yaşındaki bir genç, adrenalin oyun aracının kafasına çarpması sonucu ağır yaralandı.

Beypazarı Belediyesi yetkilileri, Beypazarı'nın toplu taşıma hizmetlerinde daha etkin ve güvenli bir denetim sağlamak amacıyla önemli adımlar attıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, otobüs terminallerinde ve özel halk otobüslerinde denetimlerin artırılacağı ve geliş-gidiş saatlerinde iyileştirmeler yapılacağı belirtildi.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

İtalya Serie A’da Inter, ezeli rakibi Milan’ı deplasmanda 2-1 yenerek şampiyonluğunu garantiledi. Böylece Hakan Çalhanoğlu şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Türkiye Kupası yarı finalinde oynanacak Ankaragücü-Beşiktaş maçının hakemi Ümit Öztürk oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Süper Lig’de MKE Ankaragücü, Beşiktaş, Galatasaray, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor ve Gaziantep FK çeşitli sebeplerle disipline gönderildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.