3 metre 80 santim ekmek mi olur demeyin!

Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan Şehitler Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir fırıncı, dikkat çekici bir işe imza attı. 50 yaşındaki Erdoğan Çiçek, daha önce 1 metre 90 santimetre uzunluğunda bir ekmek üretmişti. Ancak bu kez kendini daha da zorlayarak 3 metre 80 santimetre uzunluğunda bir ekmek üretti.

3 metre 80 santim ekmek mi olur demeyin!
Yayınlanma:

Erdoğan Çiçek, bu devasa ekmeği hazırlamak için 6 saat boyunca çalıştığını belirtti. Pişirme sürecinin ise yaklaşık olarak 1,5 saat sürdüğünü aktardı. Kendi ustalığına güvenen Çiçek, bu işte oldukça deneyimli olduğunu vurguluyor.

ekmek2.jpg

Fırıncılığa olan tutkusunu 1989 yılında başlayan Çiçek, ürettiği ekmeklerin oldukça dayanıklı olduğunu ifade ediyor. Bu devasa ekmeğin bile en az 10 gün taze kalabildiğini söylüyor. Üstelik bu dev ekmek için yaklaşık 130 tekli ekmek malzemesi kullanıldığını belirtiyor.

Çiçek'in bu olağanüstü başarısı, ilçede yaşayanlar arasında büyük bir şaşkınlık ve hayranlık yaratmış durumda. Gurbetçi Ahmet Kılıç, bu dev ekmek karşısında çok şaşırdığını dile getiriyor. Lavaş ekmeğinin uzun versiyonunu daha önce görmüş olsa da, bu kadar büyük boyutta bir ekmeği ilk kez gördüğünü ifade eden Kılıç, ustayı tebrik ederek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.