55 gün arayla evlatlarını vatana feda etti: Vasiyetini yerine getiriyor!

Aksaray'ın Ihlara beldesinde yaşayan Şenol Sarılmaz, yürekleri dağlayan bir acıyla baş başa. 2021 yılında, henüz 20 günlük evliyken Suriye'de şehit olan oğlu Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz'ı kaybetti. Ardından, sadece 55 gün sonra Irak'ta şehit olan yeğeni Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer'in acısıyla sarsıldı. İki evladını da aynı yıl içinde kaybetmenin acısı, yüreğinde derin izler bıraktı.

55 gün arayla evlatlarını vatana feda etti: Vasiyetini yerine getiriyor!
Yayınlanma:

Şenol Sarılmaz, bu büyük acıyla başa çıkmanın yanı sıra kahraman evlatlarının vasiyetlerini yaşatmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Kaymakamlık tarafından kendisine tahsis edilen çay bahçesinde işletmecilik yapan Sarılmaz, buradan elde ettiği gelirin bir kısmını ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmeye ayırıyor. Aynı zamanda, oğlu Şahin'in bayrak sevgisini yaşatmak için çay bahçesini Türk bayraklarıyla donatıyor.

''ONUN VASİYETİ BAYRAKTI"

Şahin'in askerlik boyunca burs verdiğini ve fakir ailelere yardım ettiğini sonradan öğrendiğini anlatan baba Sarılmaz, oğlunun bayrak sevdalısı olduğunu dile getiriyor. "Onun vasiyeti bayraktı" diyen acılı baba, oğlunun bu vasiyetini yerine getirmek için çabalıyor. Çalıştığı çay ocağı dahil her yeri Türk bayrağı ile donatan Sarılmaz, oğlunun hatırasını yaşatmanın ve onun vasiyetini yerine getirmenin huzurunu yaşıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.