Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı

İstanbul'da bir restoranda askeri üniforma ile servis yapıldığına dair paylaşılan görüntülerin ardından, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı
Yayınlanma:

Sosyal medyada tepki toplayan görüntülerin incelenmesi sonucunda, restoranın Beyoğlu Hüseyinağa Mahallesinde faaliyet gösterdiği ve işletmenin Türk vatandaşı A.K.'ye ait olduğu belirlendi. Videoda askeri üniforma ile servis yapan kişinin ise işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. olduğu tespit edildi. Bu doğrultuda, işletme sahibi A.K., işletme sorumlu müdürü A.G. ve üniforma ile servis yapan çalışan Y.J. gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, şüpheliler hakkında "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi. Ayrıca, işletme içerisinde oturum izinleri olmayan ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I., A.R. ve H.M.Y.A. isimli yabancı uyrukluların da muhafaza altına alındığı ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi. Olayın meydana geldiği iş yerinin "Turizm İşletme Belgesi"nin de iptal edildiği açıklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.