Babasıyla adaş muhtar, muhtarlıktan oldu!

Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı kırsal Arpalık İhsaniye Mahallesi'nde muhtarlık seçimiyle ilgili yaşanan gelişmeler, seçmenler arasında karışıklık ve itirazlarla dolu bir süreci beraberinde getirdi. Seçimi kazanan Hasan Erdöl'ün muhtarlığı, babasıyla aynı ismi taşıması ve bu durumun seçmenler arasında belirsizlik yaratması nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

Babasıyla adaş muhtar, muhtarlıktan oldu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Arpalık İhsaniye Mahallesi'nde mevcut Muhtar Orhan Süren, Hüseyin Güldibi ve Hasan Erdöl aday olarak yarıştılar. DHA'nın haberine göre, 249 seçmenli mahallede, seçmenlerin kafasını karıştıran bir durum ortaya çıktı. Adaylardan biri olan Hasan Erdöl, aynı ismi taşıyan babasıyla karıştırıldı ve bu durum seçmenler arasında anlaşmazlığa sebep oldu.

babaogul.jpg

BABA-OĞUL ADAŞ ÇIKTI, MUHTARLIK GİTTİ

Bunun üzerine mahallede bir vatandaş, muhtar seçilen Hasan Erdöl ile babasının aynı ismi taşıdığını ve hangisinin aday olduğunun net olarak belirtilmediğini iddia ederek İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. Ancak, bu itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Ardından aynı gerekçelerle İl Seçim Kuruluna başvuran kişi, bu sefer de muhtarın dışarıdan seçmen getirdiği iddiasında bulundu. İl Seçim Kurulu, bu iddiayı kabul etmedi ancak Hasan Erdöl ismini taşıyan iki farklı kişi olduğunu ve aday pusulasında hangisinin olduğunun belirtilmediğini belirtti.

Sonuç olarak, İl Seçim Kurulu seçimin iptaline ve 2 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.