Bakan Mehmet Özhaseki'den teslim edilen konut sayısıyla ilgili önemli açıklama: "Yıl sonuna kadar toplamda 200 bin konut"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TRT’de önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Mehmet Özhaseki'den teslim edilen konut sayısıyla ilgili önemli açıklama: "Yıl sonuna kadar toplamda 200 bin konut"
Yayınlanma:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, deprem sonrası yaşanan zararların giderilmesi için yapılan çalışmalardan bahsetti. Özhaseki, şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini ve önümüzdeki aylarda her ay 15-20 bin konutun daha teslim edileceğini belirtti. Bakan, yıl sonuna kadar toplamda 200 bin konutun teslim edilmiş olacağını söyledi.

Deprem sonrası en çok zarar gören yerin Hatay olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, Antakya'nın yüzde 90'ının yok olduğunu ifade etti. Ancak devletin ve milletin birlikte hareket ederek 85 milyon vatandaşın yardımına koştuğunu dile getirdi.

Bakanlık olarak 142 bin inşaatın ihalesini yaptıklarını veya ihale sürecinde olduğunu belirten Özhaseki, Türkiye genelinde 1240 şantiyede 110 bin kişinin çalıştığını açıkladı. Bunun yanı sıra 400 bine yakın konut inşaatının devam ettiğini ve 4 bin 333 köyde köy evlerinin yapılmaya devam ettiğini ifade etti.

Özhaseki, gelecek senenin ortasına kadar tüm hak sahiplerine haklarını vereceklerini ve bu süreçte kırmızı çizgilerinin geçilmesi durumunda cezaların uygulanacağını belirtti. Ayrıca, mimari, mühendislik ve statik hesaplamalarda sıfır tolerans ilkesinin benimsendiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.