Başkan Üzümcü, üniversitelerdeki öğrenci kontenjanlarının düşürülmesini değerlendirdi

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, üniversitelerdeki öğrenci kontenjanlarının azaltılmasını anadolugazete.com.tr'ye değerlendirdi.

Başkan Üzümcü, üniversitelerdeki öğrenci kontenjanlarının düşürülmesini değerlendirdi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

YÖK'ün son düzenlemesiyle birlikte üniversitelerdeki gıda mühendisliği kontenjanları geçen yıla göre yüzde 27 oranında azaltıldı. Güncel kontenjan sayısı ise bin 234 oldu.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, kontenjanların düşürülmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, "Bu sayının daha da azaltılması ve mesleğimizin tekrar eski önemine kavuşması için mücadeleye devam etmeye kararlıyız." dedi.

"MEVCUT KONTENJAN SAYISI BİLE FAZLA"

2014 yılında 64 üniversitede Gıda Mühendisliği bölümünün açıldığını, bu üniversitelerde 14 tanesinde de ikinci öğretim programının da bulunduğunu belirten Üzümcü, "Biz baştan beri sanayinin ve kamunun ihtiyacını karşılayacak şekilde mühendis yetiştirilmesi gerektiğini vurguladık ancak bu böyle olmadı. Bir dönem 99 tane gıda mühendisliği bölümü açıldı. Yine o dönemdeki kontenjan sayısı 4 bin 500'lere kadar fırladı. Bu korkunç bir sayıydı. Türkiye'nin ihtiyacının çok üstündeydi. Bu fakülteler birçok üniversitede altyapı geliştirilmeden, yetkin kadro olmadan, laboratuvar olmadan açıldı. Biz oda olarak, ikinci öğretimlerin kapatılması gerektiğini, kontenjan sayısının düşürülmesi gerektiğini belirttik. Mevcut kontenjan bile fazla ancak diğer yıllara göre daha kabul edilebilir..." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.