Bu hayvan isimlerini 'hitap' olarak kullanmak suç sayılıyor!

Günlük hayatta hakaret etmek amaçlı kullanılan hayvan isimleri Yargıtay tarafından suç sayıldı. Hangi hayvan isimlerinin suç sayıldığı ise bir tablo ile paylaşıldı.

Bu hayvan isimlerini 'hitap' olarak kullanmak suç sayılıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İnsanların birbirine hakaret etmek amaçlı kullandıkları bazı hayvan isimleri hukuki anlamda suç unsuru sayılıyor. Bazen şaka amaçlı, bazen ise hakaret amaçlı hitap olarak kullanılan hayvan isimleri, Yargıtay Ceza Daireleri tarafından suç olarak belirlendi. Bu sayede hayvan isimleriyle yakıştırmada bulunmanın önüne geçilecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ile çektirdiği fotoğrafın ardından CHP'ye yakın gazeteciler tarafında ağır eleştirilere maruz kaldı. NOW Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli, haber bülteninde arka fonda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in fotoğrafı önünde yaptığı yorum ile büyük tepki aldı. Tepeli, yorumunda "Bir sığırla bir fotoğrafım olsun isterdim." dedi. Bunun üzerine sosyal medyada ciddi eleştiriler olurken; internette ise vatandaşlar "Hayvanlara hakaret suç sayılır mı? Hangi hayvan isimleri suç sayılıyor?" sorularına yanıt aradı.

selcuk-tepeli.jpg

HANGİ HAYVAN İSİMLERİ SUÇ SAYILDI?

Hangi hayvan isimlerinin suç sayıldığı ise Yargıtay kararları ile hazırlanan bir tabloda belirtiliyor. Tablo, 'Hayvan Yakıştırmalarının Hakaret Suçu Açısından Değerlendirildiği Yargıtay İçtihatları' başlığı ile hazırlandı.

Bu tabloya göre bir insana, ayı, çakal, çomar, enik, eşek, fare, hayvan, it, katır, köpek, öküz, sığır, sıpa, tosbağa ve yılan hitaplarıyla seslenmek, yakıştırmada bulunmak, Yargıtay Ceza Daireleri tarafından suç olarak değerlendirildi.

hayvanisimleri.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.