Bülent Aksu kimdir? Bülent Aksu kaç yaşında? Bülent Aksu nereli?

Bülent Aksu, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Bülent Aksu kimdir? Bülent Aksu kaç yaşında? Bülent Aksu nereli? İşte detaylar…

Bülent Aksu kimdir? Bülent Aksu kaç yaşında? Bülent Aksu nereli?
Yayınlanma:

Turkcell’in üst yönetim kurulu belli oldu. Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Kazancı Turkcell’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu Turkcell Genel Müdürü oldu.

BÜLENT AKSU KİMDİR?

Bülent Aksu, 1974 Almanya doğumlu Türk iş insanıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Bülent Aksu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu. Üç çocuk babasın Aksu profesyonel iş hayatına, Kuveyt Türk A.Ş. Teftiş Kurulu'nda Müfettiş olarak başladı, 2003 yılında Çalık Holding‘de sırasıyla Finans Müdürü ve Grup Finans Direktörü olarak görevini yürüttü. 2008-2012 yılları arasında ise Akfel Grup bünyesinde CFO ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri yaptı.

Aksu, 2012-2016 yılları arasında sırasıyla Azerbaycan Milli Petrol ve Gaz şirketi (SOCAR) iştirakleri olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ve STAR Rafineri A.Ş.'de CFO olarak görev yaptı. Bülent Aksu, farklı sektörlerde birçok satın alma, birleşme işlemlerini gerçekleştirdi, uluslararası ve yerel piyasalarda proje finansmanı, bono ihracı gibi finansal işlemleri aktif olarak yürüttü.

STAR Rafinerisi'nin 23 yerel ve uluslararası finansal kuruluşla imzalamış olduğu, 18 yıl vade ve 3.3 milyar dolarlık finansman anlaşmasının tamamlanmasına liderlik etti. Bu kredi anlaşması hem toplam tutarı hem de vadesi bakımından o tarihe kadar Türkiye'de yapılmış en büyük proje finansmanı işlemi oldu. Ayrıca 2014 yılı içerisinde Avrupa'da yapılan en büyük proje finansmanı işlemi olarak kayıtlara geçti.

20 Temmuz 2016 – 17 Temmuz 2018 tarihleri arasında Turkcell'de Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) olarak görev yaptı. Bülent Aksu, ilk defa banka dışı bir kurum tarafından Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı gerçekleştirilmesi, finansman bonosu, kira sertifikası ve Eurobond gibi işlemlere de imza attı. Aksu, 2016 ve 2018 yıllarında, Fortune Türkiye dergisi tarafından Türkiye'nin en etkili 50 CFO'sundan biri olarak seçildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.