BYD hangi ülkenin aracı? BYD hangi ülkenin otomobil markası? BYDN'nin özellikleri neler?

BYD, son günlerde ucuz araç fiyatları ile Türkiye pazarına gireceğini müjdelemişti. Peki BYD hangi ülkenin markası? BYD otomobilleri hangi ülkeye ait.

BYD hangi ülkenin aracı? BYD hangi ülkenin otomobil markası? BYDN'nin özellikleri neler?
Yayınlanma:

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD (Build Your Dreams) geniş ürün gamı ve "Bugün, Yarın, Daima" mottosuyla Türkiye'ye giriş yapmıştı.

Dünya'nın önde gelen elektrikli üreticilerin BYD “The Motor Awards 2023 Ödülleri’nde” Yılın Elektrikli Otomobili ödülüne de layık görülmüştü.

2003 yılında kurulan, merkezi Shenzhen'de bulunan ve BYD Company'e bağlı bir Çinli otomotiv şirketidir. Şirket başlangıçta cep telefonu pilleri ve diğer elektronik bileşenlerin üretimine odaklanmıştı. Daha sonraları elektrikli otomobil işine de girişen BYD Türkiye pazarına kasım ayı itibariyle girdi. Vatandaşların internet üzerinde yaptığı aramaların başında BYD geliyor.

Elektrikli araçların kullanımının artmasıyla dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticilerinde BYD’nin C SUV modeli BYD ATTO 3, kasım ayından itibaren Türkiye’de de yollara çıktı.

150 kW (204 HP) güce sahip BYD ATTO 3, 0’dan 100 km/s hıza ise 7.3 saniyede ulaşıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.