CHP'den YSK'ye Hatay seçimleri için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle itiraz: Özgür Özel madde madde anlattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberindeki partililerle birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi seçim sonuçlarıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle itirazda bulundu.

CHP'den YSK'ye Hatay seçimleri için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle itiraz: Özgür Özel madde madde anlattı
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan yardımcıları Gökçe Gökçen, Murat Bakan ve milletvekillerinden oluşan bir heyetle YSK'ye itiraz dilekçesini teslim etti.

YSK önünde yapılan açıklamada Özel, yaptıkları başvurunun YSK tarihinde yapılmış en kapsamlı "tam kanunsuzluk" itirazı olabileceğini ifade etti. İtirazlarını 8 başlıkta özetleyen Özel, bu başlıkların YSK'nin geçmişte aldığı kararlara uygun talepler olduğunu belirtti. Özellikle, emniyet görevlileri ve zabıtaların seçim kurullarında görev alması, kısıtlılık kararı bulunan seçmenlerin oy kullanması gibi konuları gerekçe gösterdi.

Ayrıca, Hatay'daki seçimlerde yurt dışında olduğu ispatlanan seçmenlerin oy kullanmış olabileceğini iddia eden Özel, bu seçmenlerin yerine kullanılan oyların da incelenmesi gerektiğini belirtti. Kırıkhan ilçesindeki arbede nedeniyle seçime ara verilip, ardından kullanılan oyların geçersiz sayılmasını da "tam kanunsuzluk" olarak değerlendirdi.

Özel ayrıca, "0" oy aldıkları sandıklarda yapılan denetim sonucunda farkın düşmesini ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını da eleştirdi. Bu tutukluluk kararını siyasi olarak nitelendirdi ve adil bir yargılama çağrısında bulundu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.