Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak dönüşü konuştu: Hem Özgür Özel'e hem de Devlet Bahçeli'ye cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki tarihi temaslarının ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Özgür Özel'in randevu talep edip etmediğine yönelik soruya cevap verirken önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan ayrıca MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti hakkında söylemlerini de değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak dönüşü konuştu: Hem Özgür Özel'e hem de Devlet Bahçeli'ye cevap!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta bulunan gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yeni anayasa için randevu talep edip etmediğine dair sorusuna cevap veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"HENÜZ BÖYLE BİR RANDEVU TALEBİ GELMİŞ DEĞİL''

"Henüz böyle bir randevu talebi gelmiş değil. Fakat olabileceğini düşünüyoruz. Dünyada birçok alanda değişimden söz ediliyor. Sosyolojiler, teknolojiler, iklimler ve daha birçok zemin çok hızlı değişiyor. Buna ayak uydurmak için de Türkiye'nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. Yani bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım. Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır."

YENİ ANAYASA GAYRETLERİ

Ayrıca, Erdoğan, Meclis Başkanı'nın liderlerle yapacağı görüşmelerde anayasa konularını ele alacağını ve bu konuda çalışmaların devam edeceğini belirtti. Kendisinin de bu mevcut anayasa ile ilgili neler yapabileceklerini liderlerle görüşebileceğini ifade eden Erdoğan, Özgür Özel'in ziyareti halinde bu konuları kendisiyle de konuşabileceğini ve böyle bir adımı atabileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin yeni bir anayasa ile ilgili çalışmalarını sürdüreceğini ve millete demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretlerinin devam edeceğini vurguladı.

BAHÇELİ'NİN DEM PARTİ ELEŞTİRİLERİNE ERDOĞAN'DAN CEVAP

Mardin Büyükşehir Belediyesinde yaşanan İstiklal Marşı'nın okunmaması ve Türk bayrağının kaldırılması gibi skandalların yanı sıra, Diyarbakır Sur Belediyesinde yapılan mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edilmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'nin kapatılması gerektiğini belirterek, "Türk bayrağını kabullenemeyenler, vatandaşlıktan derhal çıkarılmalı, mallarına-mülklerine el konulmalı, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davası açılmalı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

''TÜRKİYE'NİN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE SALDIRI''

Bu konuyla ilgili görüşü sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İçişleri Bakanlığının konuyu kapsamlı bir şekilde incelediğini hatırlattı. "Türkiye'de hepimizi temsil eden değerler vardır. Bunları dışlamak, bunlara saygısızlık etmek, birlik ve bütünlüğümüze kast etmek anlamına gelir ve tabii ki hukuk devletinde bunun da bir karşılığı vardır." diyen Erdoğan, teröre destek vermenin ve terörle müşterek hareket etmenin Türkiye'nin temsil ettiği değerlere saldırı olduğunu ifade etti.

''ANAYASANIN HÜKÜMLERİNİ ÇİĞNEYENLER BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIR OLSUN''

Erdoğan, anayasanın açık hükümlerinin olduğunu belirterek, birliğe ve bütünlüğe zarar veren her türlü eyleme karşı hukukun gereğinin yapılacağını vurguladı. Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını anayasa hükümlerinin icrası olarak değerlendiren Erdoğan, anayasanın hükümlerini çiğneyenlerin bedelini ödemeye hazır olması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.