Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası konuştu: "Bölücü terör örgütüne neşteri vuracağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti ve oldukça önemli gündem maddelerinin ele alındığı bir toplantıydı. Basına kapalı olarak yapılan toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Görüşme sonrası Erdoğan, kameralar karşısına geçti ve alınan kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası konuştu: "Bölücü terör örgütüne neşteri vuracağız"
Yayınlanma:

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli bir gelişmeyi duyurarak, "Bu sabah milli savaş uçağımız KAAN ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve SSB'yi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerine de değindi ve son dönemde yaşanan olumlu gelişmeleri vurguladı. Özellikle savunma sanayi ve güvenlik alanlarında ilişkilerin ilerlediğini belirtti. Ayrıca, sosyal medya ve kamuoyunda geniş yankı bulan Afrikalı öğrenci gündemine de değinen Erdoğan, bu konuda yapılan eleştirilere faşizm ve ırkçılık olarak karşılık verdi.

Türkiye-Irak ilişkilerine de temas eden Erdoğan, PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı ve DEAŞ ve PKK ile mücadelenin devam edeceğini belirtti. PKK, Irak ve Suriye'de hayat alanı buldukça güvende hissedemeyiz" diyen Erdoğan bu konuda Irak'la birlikle hareket etmek istediklerini belirtti.

Hamas'ın ateşkes kararından memnuniyet duyduğunu da belirten Erdoğan, "Doğu ve Batı ile ilişkilerimizi ortak çıkarlarımız istikametinde geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMASI KARARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarrufla alakalı olarak vatandaşa hizmetin artacağı bununla beraber hazineye yükün azalacağı yeni kararların alındığını belirtti ve merakla beklenen öğretmen atamasına dair konuştu. Erdoğan, MEB tarafından son bir görüşme yapılarak kararın yarın netleştirileceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.