Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile ortak basın toplantısı düzenledi: Enerji güvenliği...

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki enerji ve ulaştırma alanlarındaki işbirliklerine değinerek, bu işbirliklerinin dünya enerji ve ulaştırma haritalarını değiştirdiğini ifade etti. İki ülkenin bölgenin gelişiminde ve Avrupa'nın enerji güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile ortak basın toplantısı düzenledi: Enerji güvenliği...
Yayınlanma:

Asadov, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Türkiye ve Azerbaycan arasında 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Protokolü'nü imzaladıktan sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Ziyaretlerinin verimli geçtiğini ve birkaç önemli belge imzaladıklarını söyledi.

Ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in COP29 için resmi davet mektubunu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini belirtti.

Asadov, Kahramanmaraş ziyaretiyle başlayan Türkiye temasları sırasında bölgede inşa edilen konutları yerinde incelediklerini ve gerekli talimatları verdiklerini dile getirdi. İkili görüşmelerde 2. Karabağ Savaşı'ndan da bahsettiklerini ve Türkiye'nin Azerbaycan'ın hak davasına verdiği destek için teşekkür ettiklerini kaydetti.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklık ve müttefikliğin devam edeceğini vurgulayan Asadov, Türkiye'nin iyi ve kötü gününde Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve bu kardeşlik ilişkisinin güçlü olduğunu ifade etti.

Ayrıca, imzalanan protokol ve yeni Faaliyet Planı ile işbirliğinin tüm güncel konularını kapsadığını belirtti. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin genişlemesi için büyük potansiyelin olduğunu ve bu potansiyelin hayata geçirilmesinin her iki ülkenin refahını artıracağını belirtti.

Son olarak, iki ülke arasında belirlenen yeni faaliyet alanlarının gözden geçirilmesi için ilgili kurumlara talimat verildiğini ve enerji ve ulaştırma alanlarındaki işbirliklerinin başarıyla geliştiğini vurguladı. Asadov, Azerbaycan hükümetinin Türkiye ile sıkı işbirliğini sürdürmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.