Devrim Barış Çelik kimdir? Devrim Barış'ın hayatı hakkında bilinmeyenler

Devrim Barış Çelik kimdir? Hayatı hakkında bilinmeyenler merak edildi. İşte detaylar...

Devrim Barış Çelik kimdir? Devrim Barış'ın hayatı hakkında bilinmeyenler
Yayınlanma:

Devrim Barış Çelik, 1978 yılında Kayseri'de devlet memuru bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. İlkokul eğitimine Aydın Nazilli'de başlamış, ancak ailesinin tayini nedeniyle İzmir Balçova Orhangazi İlkokulu'nda tamamlamıştır. Ortaokul eğitimini Balçova Lisesi'nin orta kısmında tamamladıktan sonra İzmir Selma Yiğitalp Lisesi'nden mezun olmuştur.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Çelik, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlamış ve bilim uzmanı olmuştur. Şu anda aynı alanda doktora tez çalışmasına devam etmektedir. Ayrıca, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde de Yerel Yönetimler alanında yüksek lisans yapmıştır.

Üniversite yıllarından itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalışmıştır. Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim ve seçim hukuku konularında akademik çalışmalar yapmış ve birçok makale ve araştırma raporu kaleme almıştır. Ayrıca, siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanlarında üniversitelerde dersler vermiştir.

HANGİ KULÜBE ÜYE?

Çelik, seçim coğrafyası, sosyal ve siyasal araştırmalar ile veri analizi konularında danışmanlık yapmaktadır. Aynı zamanda turizm, gıda, reklam, sağlık ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı, üyeliği ve icra kurulu üyelikleri yapmıştır.

Sivil toplum çalışmalarında da yer almış olan Çelik, İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ARTVİN DER) yönetim kurulu başkanlığı, Ege Karadenizliler Federasyonu (EKAF) başkanlar kurulu üyeliği ve İzmir Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesidir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.