Diyanet şimdi de bu uygulama ile gündem oldu

Diyanet İşleri Başkanlığının Elazığ'da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde kurumun "özel yemek" listesi olduğu iddia edildi. Daha önce makam arabası ile sıkça eleştirilen Diyanet, şimdi de "özel yemek" iddiasıyla gündem oldu.

Diyanet şimdi de bu uygulama ile gündem oldu
Yayınlanma:

Dev bütçesi ve yapılan bazı uygulamalarla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığında eni bir iddia daha ortaya atıldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı, Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi’ndeki "Aday din görevlileri" için 26 Mart’ta yemek ihalesi düzenledi. 210 günlük yemek hizmeti için düzenlenen ihaleye yaklaşık 13 milyon TL teklif veren şirketten istenen yemeklere dair Diyanet'in hazırladığı listenin ayrıntıları ortaya çıktı.

yemek.jpg

HAFTADA 4 GÜN ET!

Birgün gazetesinin haberine göre, yemek listesinde şu detaylar yer aldı:

"Haftanın dört gününde biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, tavuk, ciğer, kebap türleri, rosto, kuru köfte, İzmir köfte, kadınbudu köfte, dalyan köfte, iskender kebap vb. gibi etin hakim olduğu yemekler ana yemek olarak verilecek.

Haftanın üç gününde de mevsime göre taze sebzeler, kuru sebze yemekleri parça etli konserve ya da taze sebze yemekleri, bezelye, patlıcan musakka, etli dolma ve sarmalar vb. (bu yemeklerde de yeterli oranda et veya kıyma kullanılacaktır) verilecek. Garnitürler yemek çeşidi sayılmayacaktır. Dini bayramlarda da etin hakim olduğu ana yemekler verilecek.

Dana eti; 1,5-2 yaş arasındaki danalardan elde edilmiş olacak.

Tavuklar: Orta derecede derin ve uzun göğüs kemiğinin sivri kısmına kadar tüm uzunluğunca taşıdığı et dolayısıyla, ona yuvarlak bir görünüm vermeye yetecek kadar etli, üzerinde boyun bulunmayan, kanat tamamen çıkarılmış ve sırt kemiği alınmış olacaktır.

But: İyi etlenmiş, aşağı doğru taşıdığı et dolayısıyla yuvarlak, dolgun bir görünüş kazanmış, arka orta ayrılmış ve kuyruk sokumu alınmış olmalı. Yemek üretiminde kullanılacak kuru gıdalar, yeni sene mahsulü, yeterli derecede kurumuş, taneleri tek çeşitli, normal büyüklükte olacak, buruşmuş olmayacak, piyasanın en iyisi ve lezzetli cinsinden olacak. Makarna ve böreklerde beyaz peynir veya kaşar kullanılacak."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.