Ebrar Sitesi davası başladı

6 Şubat 2023'te yaşanan ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 75 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi K Blok'un yıkılmasıyla ilgili 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ebrar Sitesi davası başladı
Yayınlanma:

3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Doğan, Atilla Öz ve Tevfik Tepebaşı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Tutuksuz sanık Nebi K. ile müştekiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Doğan, savunmasında, sitedeki blokların farklı kooperatiflerce ve farklı zamanlarda inşa edildiğini, kendi kooperatiflerinin inşaatına katılmadığını ve müteahhitini tanımadığını belirtti.

Ebrar Sitesi'ndeki diğer binalar gibi K Blok'un da yıkıldığını ifade eden Doğan, şunları kaydetti: "Tüm Ebrar Sitesi'nin yapımında 'var' olduğum söylendi ancak ben Kahramanmaraş'a geldiğimde bazı binaların inşaatı tamamlanmış bazılarının ise hala devam etmekteydi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden aldığım belge, müteahhit olmadığımı gösteriyor. Savcılık iddianamesinde fiilen müteahhit olarak belirtilsem de ben hiçbir zaman müteahhitlik yapmadım. Maddi gücü olmayan bir öğretmen nasıl müteahhitlik yapabilir?"

Tepebaşı, K Blok'un yapımıyla ilgisinin olmadığını ve sadece inşaatlarda sıva işi yaptığını, suçlamaları reddetti. Atilla Öz ise kurucu ve müdürün Tevfik Tepebaşı ile Mustafa Timurbanga olduğunu ve kendisinin sadece kooperatif üyesi olduğunu belirtti.

Nebi K. ise diğer sanıkların sadece sıva işlerini yaptığını ileri sürdü.

Müşteki Pakize Koç, K Blok'ta anne ve babasını kaybettiğini ve evi Tepebaşı'na güvenerek aldıklarını belirtti. Hiç kimsenin böyle bir ölümü hak etmediğini dile getiren Koç, babasının Tevfik Tepebaşı'na ödeme yaptığını ve annesinin hayal ettiği evi aldığını ifade etti.

Diğer müştekiler de sorumlulardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.