Emeklilik sisteminde yeni reform: SGK raporu emekliyi üzdü!

SGK raporunun çıkmasının ardından yeni emeklilik sistemi konuşulmaya başladı. Emeklilik sisteminde yeni reform, emeklileri üzebilir.

Emeklilik sisteminde yeni reform: SGK raporu emekliyi üzdü!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hürriyet Yazarı Noyan Doğan, "Emeklilik sistemine yeni bir reform mu geliyor?" başlıklı yazısında SGK raporu ve Cumhurbaşkanlığı Programı'na işaret ederek dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Doğan, SGK'nin 2023 yılı bütçesi hazırlanırken beklenen emekli maaşı ödemelerinin 1 trilyon lira olarak tahmin edildiğini; ancak bu miktarın 1.4 trilyon TL olarak gerçekleştiğini belirtti. SGK raporuna dayanarak, emekli maaşlarının beklenenden daha fazla artmasının sebepleri arasında en düşük emekli maaşının artırılması ve EYT düzenlemesinin gösterildiğini aktardı.

"OTOMATİK AYARLAMA SİSTEMİ" Mİ GELİYOR?

Raporda, çalışan nüfus ile emekli nüfus arasındaki oranın mali sürdürülebilirlik için kritik olduğu vurgulanarak, sosyal güvenlik politikalarının nüfus yapısına bağlı olarak düzenli olarak gözden geçirilmesi gerektiği belirtiliyor. Doğan, Avrupa'daki gibi 'otomatik ayarlama sistemi'ne geçileceğini iddia etti.

Otomatik ayarlama sisteminin, emekli maaşlarının nüfus değişikliklerine göre ayarlanmasını sağladığını ve emekli sayısının artmasıyla maaşların azalmasını öngördüğünü belirtti. SGK raporuna göre, emeklilik sisteminde gelecekte karşılaşılabilecek sorunları önlemek için şimdiden harekete geçilmesi ve otomatik ayarlama sistemine geçiş yapılması öneriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.