Erdoğan, Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu: ''ABD'de soykırımcı katili alkışladılar''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sanayicilere hitap ettiği konuşmasında, teknoloji ve üretime yönelik teşviklerin önemine dikkat çekti. Erdoğan aynı zamanda ABD'de alkışlanan Netenyahu hakkında da konuştu.

Erdoğan, Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu: ''ABD'de soykırımcı katili alkışladılar''
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sanayicilere ve teknoloji alanında çalışanlara yönelik teşviklerin önemine vurgu yaparak, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

ERDOĞAN'DAN SANAYİCİLERE TEŞEKKÜR

Erdoğan, konuşmasının başında, "İmalat, istihdam, ihracatla, ticaretle, yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine katkı veren tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum," dedi. Savunma sanayinden otomotive, kimyadan güneş enerjisi hücrelerine kadar geniş bir yelpazede başarı hikayesi yazan şirketlere teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Bundan sonra da sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz, yeter ki siz çalışın, üretim ve istihdam sağlayın," şeklinde konuştu.

SERMAYE DÜŞMANLIĞINA KARŞI

Erdoğan, sermaye düşmanlığı ve yatırım karşıtlığı yapanlara fırsat vermeyeceklerini belirterek, "Bugünkü toplantımız samimiyetimizin ileri teknolojiye atfettiği önemin sembolüdür. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızı, ekibini kutluyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye'nin küresel dönüşüm sürecinde geleceğe yönelik atılan adımlarının önemine dikkat çekti.

ABD'YE SERT ELEŞTİRİ

Erdoğan, mevcut küresel sistemin miadını doldurmaya başladığını belirterek, "Sadece yakın geçmişte yaşanan krizlere bakmak bile sistemin iflas bayrağını çoktan çektiğini göstermeye yeterlidir" dedi. Gazze'deki sivil ölümlerine ve İsrail'in saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, ABD'nin bu durumu desteklemesini eleştirerek, "Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları" ifadelerini kullandı.

EKONOMİK VERİLER VE KALKINMA HEDEFLERİ

Erdoğan, Türkiye'nin kalkınma yolculuğunu hız kesmeden sürdüreceğini belirterek, "Küresel ekonomik fırtınadan ülkemizin en az şekilde etkilenmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Son dönemde açıklanan veriler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor," dedi. Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nı yatırımın yüzyılı yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

YÜKSEK TEKNOLOJİ VE YATIRIM

Erdoğan, Türkiye'nin yüksek teknolojili yatırımlar için davet programıyla yüksek katma değerli üretim kapasitesini en üst seviyeye taşıyacak bir süreci başlattığını açıkladı. "Türk ekonomisi çok boyutlu dönüşümden geçiyor. İş dünyamız şunu çok iyi bilsin, bu sürecin sonunda ekonomimiz farklı bir lige yükselecek," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.