Eurovision'da finalistler belli oldu: İsrail finale kalabildi mi?

Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finalinde yarışan 10 ülke finale kaldı. Finalde yarışmaya hak kazanan ülkeler arasında son provada yuhalanan İsrail de var.

Eurovision'da finalistler belli oldu: İsrail finale kalabildi mi?
Yayınlanma:

Bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nın Malmö kentinde düzenlenen ikinci yarı finalinde büyük finale kalan ülkeler şunlar: Litvanya, Avusturya, Hollanda, Norveç, İsrail, Yunanistan, Estonya, İsviçre, Gürcistan ve Ermenistan. İlk yarı finalde yarışan ülkeler arasında ise Malta, Arnavutluk, Yunanistan, İsviçre, Çekya, Avusturya, Danimarka, Ermenistan, Letonya, San Marino, Gürcistan, Belçika, Estonya, İsrail, Norveç ve Hollanda bulunuyor. Bu yıl, 21 yıl aradan sonra Sertab Erener, Eurovision sahnesinde konuk sanatçı olarak yer aldı ve "Everyway That I Can" şarkısını seslendirdi.

Ancak yarışmada dikkat çeken bir olay da İsrailli şarkıcı Edan Golan'ın "Hurricane" adlı şarkısının son provasında "Filistin'e Özgürlük" protestolarıyla karşılaşmasıydı. Bu protestolar sonucunda Golan, seyirciler tarafından yuhalanmıştı. Eurovision Şarkı Yarışması büyük finali 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Ancak Malmö kentinde, Türkiye saatiyle 19.00'da başlayacak olan final öncesinde Filistin'e destek gösterileri düzenleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.