Filistin için hazırlanan "10. İyilik Gemisi" yola çıktı: Bugüne kadarki en büyük gemi

Türk Kızılay'ın öncülüğünde hazırlanan 5 bin 66 ton insani yardım malzemesini taşıyan gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan Gazze'ye doğru yola çıktı.

Filistin için hazırlanan "10. İyilik Gemisi" yola çıktı: Bugüne kadarki en büyük gemi
Yayınlanma:

İsrail'in saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek olmak amacıyla temin edilen gıda, bebek malzemeleri, uyku tulumları ve glütensiz ürünlerden oluşan yardım malzemeleri, gemiye yüklenerek hazırlıklar tamamlandı.

"11. İyilik Gemisi" adı verilen gemi için Mersin Uluslararası Limanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, yapılan konuşmada, Gazze'ye bir "İyilik Gemisi" daha göndereceklerini ifade etti. Saygılı, gemide 85 milyon Türk vatandaşının selam ve dualarının bulunduğunu belirterek, "Bugüne kadar gönderilen tonajlı gemilerimizin en büyüğünü yolluyoruz. Ağırlıklı olarak gıda ve çocuk mamaları içeren gemiyi birazdan uğurlayacağız. Bu, devam eden bir operasyon. Bu İyilik Gemisi, ülkemizin İyilik Gemisi. Birlik ve dayanışma içinde doluyor, birlik ve dayanışma içinde dağıtıyoruz. Son Gazzeli evine dönene, huzura kavuşana kadar Türkiye'nin bu yardım operasyonu devam edecek." şeklinde konuştu.

Uğurlanan geminin, planlanan iki günlük deniz yolculuğu sonrasında Gazze'ye en yakın bölge olan Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaşması bekleniyor. Limana varışının ardından gemiden indirilecek insani yardım malzemeleri, tırlar aracılığıyla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise Filistin Kızılayı'na teslim edilecek olan malzemeler, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

AFAD koordinasyonunda toplanan yardımları Gazze'ye götürecek "10. İyilik Gemisi"nde de işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.