Fransız uzmanlar uyardı: 11 yaşından önce çocuklara telefon vermeyin!

Fransa'da yapılan son araştırmalar, 11 yaşın altındaki çocukların cep telefonu sahibi olmaması gerektiğini öne sürdü. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talebi üzerine gerçekleştirilen bu araştırma, çocukların ekran başında geçirdikleri zamanın sınırlanması gerektiği yönünde önemli bulgular içeriyor.

Fransız uzmanlar uyardı: 11 yaşından önce çocuklara telefon vermeyin!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Fransız uzmanlar, yapılan araştırmalarda çocukların teknolojik cihazlara erken yaşta maruz kalmasının sağlık ve gelişimleri üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koydu.

Araştırma raporu, çocukların 11 yaşından önce telefon kullanımına izin verilmemesi, 13 yaşından önce akıllı telefon sahibi olunmaması ve 15 yaşından önce sosyal medya platformlarına erişiminin engellenmesi gerektiğini vurguluyor.

ÇOCUKLAR ZARARLI İÇERİKLERE MARUZ KALIYOR

Raporda ayrıca, teknoloji endüstrisinin çocukları hedefleyerek dikkatlerini çekme ve kar elde etme amacıyla kullandığı stratejilerin eleştirildiği belirtiliyor. Özellikle sosyal medyanın depresyon ve anksiyete gibi risk faktörleri oluşturabileceği ve çocukların zararlı içeriklere maruz kaldığı kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un da bu konuda net bir duruşu olduğu ve internette asgari yaş sınırını 15 olarak belirlediği ifade edildi. Macron, teknoloji endüstrisinin çocukları ticari mal olarak görmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

BAZI UZMANLAR TAMAMEN KISITLANMAMASINI SAVUNUYOR

Ancak, bazı uzmanlar tamamen yasaklamanın yerine, gençlerin kendi sınırlarını denemesine izin verilmesi gerektiğini savunuyor. Ebeveynlik ve Dijital Eğitim Gözlemevi'nin kurucusu Thomas Rohmer, ekranların kötü kullanımı ile şiddet arasında doğrudan bir bağlantı olmadığını belirtiyor ve eğitim ve düzenlemelerin daha etkili olabileceğine işaret ediyor.

Fransa'da Macron'un Rönesans partisi üyeleri geçtiğimiz yıl çocuklarla çalışan kişilere daha fazla eğitim verilmesini ve okullarda ekran kullanımının düzenlenmesini öngören bir yasa tasarısı sunmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.