Hakkari-Çukurca yolu kaya parçaları nedeniyle kapalı

Hakkari'nin Çukurca ilçesine ulaşımı sağlayan kara yolunda, taş ocağı yakınlarında meydana gelen kaya düşmesi nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Hakkari-Çukurca yolu kaya parçaları nedeniyle kapalı
Yayınlanma:

Olay sırasında kaya parçalarının altında kalan bir sürücü ise şans eseri yara almadan kurtuldu.

Akşam saatlerinde yaşanan olayda, dağdan kopan kaya parçaları yola düşerek bir kısmında çökme meydana getirdi ve yol ulaşıma kapandı. Bu sırada yol üzerinde seyir halinde olan Zelal Açar'ın yönetimindeki kamyonet, kaya parçalarının arasında kaldı. Ancak Açar, hızla aracından inerek olay yerinden uzaklaştı.

Olayın bildirilmesi üzerine, AFAD, jandarma, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Vali Yardımcıları Buğra Karadağ ve Tayyar Emre Mahmutoğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 22.00 civarında kaya parçalarının yola düştüğü ihbarı üzerine ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini belirtti. Neyse ki olayda yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını ifade ederek, "O anda taşların düştüğünü göremeyen bir sürücü kaya parçalarının arasında kaldı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. AFAD ve jandarma ekipleri olayın hemen ardından buraya gelip gerekli tedbirleri aldı. Bu istikamet bir süre kapalı olacak. Ulaşım, Durankaya yolu üzerinden sağlanacak. Buradaki 8 aylık görev sürecinde karşılaştığım en büyük kaya düşmesi" diye konuştu.

Olayın tanığı olan Açar'ın dayısı Ümrah Özkan da yeğeninin şantiye aracıyla seyir halindeyken taşların düştüğünü fark etmeyip geçmeye çalıştığı sırada kaya parçalarının arasında kaldığını aktardı. Ancak şans eseri yeğeninin herhangi bir zarar görmediğini ve araçta sadece yeğeninin bulunduğunu belirtti.

Yetkililer, bölgede önlem alan ekiplerin, dağdan kaya parçalarının düşme riski nedeniyle çalışma başlatamadığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.