İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: DEAŞ’a karşı Bozdoğan-35 operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 7 ilde ve emniyet tarafından 2 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Bozdoğan-35” operasyonlarında 30 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: DEAŞ’a karşı Bozdoğan-35 operasyonunda 30 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonlarda elde edilen başarıya vurgu yaparak, "Jandarmamız tarafından 7 ilde, emniyetimiz tarafından 2 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen 'Bozdoğan-35' operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı. Teröristlere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Operasyonlarda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Mersin merkezli olarak İstanbul, Adana, Ankara, Diyarbakır, Osmaniye ve Yozgat'ta DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; İstanbul'da 4, Adana'da 3, Ankara'da 3, Diyarbakır'da 2, Mersin'de 1, Osmaniye'de 1 ve Yozgat'ta 1 şüpheli yakalandı.

Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Hatay ve Kütahya İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlarda Hatay'da 14, Kütahya'da ise 1 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar neticesinde ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda örgütsel belge ile dijital materyale el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmayı ve polisleri tebrik ederek, "Milletimizin duası sizinle. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin" şeklinde dua etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.