İYİ Parti'de Koray Aydın ve Tolga Akalın kavgası başladı

İYİ Parti Genel Başkan Adayı olarak girdiği kurultay seçimini kaybeden Koray Aydın ve Tolga Akalın arasında kavga başladı. Koray Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tolga Akalın'ın sözlerini hatırlatarak "Benim, siyasi mazisi belli bir siyasetçi olarak, kurucu teşkilat başkanı olduğum İYİ Parti’nin delegelerine ulaşmak için belediyelere ya da bir başka İYİ Parti dışı etkene muhtaç olduğumu öne sürmek mesnetsiz bir iddia olmaktan başka bir şey değildir." dedi.

İYİ Parti'de Koray Aydın ve Tolga Akalın kavgası başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ve Tolga Akalın, kurultay sonrası karşı karşıya gelmeye başladı.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Büyük Kurultayı geride kalırken, partinin iki önemli ismi arasında yaşanan tartışma dikkat çekti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tolga Akalın'ın bir televizyon kanalında kendisi hakkında yaptığı yorumları eleştirerek sert bir açıklama yaptı.

Koray Aydın, İYİ Parti’nin yetkili kurullarının oluşturulduğunu hatırlatarak başladığı açıklamasında "Ne hikmetse, yetkili kurulların oluşturulma sürecinin tamamlandığı günün akşamında Sayın Mehmet Tolga Akalın bir televizyon kanalında şahsımı ve çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakan ve gerçeklikle ilgisi bulunmayan iddialarda bulunmuştur." ifadelerine yer verdi.

Aydın, açıklamasının devamında Akalın'a yönelik eleştirilerini sürdürerek şunları kaydetti:

"Benim, siyasi mazisi belli bir siyasetçi olarak, kurucu teşkilat başkanı olduğum İYİ Parti’nin delegelerine ulaşmak için belediyelere ya da bir başka İYİ Parti dışı etkene muhtaç olduğumu öne sürmek mesnetsiz bir iddia olmaktan başka bir şey değildir. Dedikodular ve tevatürler üzerinden hüküm vermesi de İYİ Parti’de Genel Başkan Adayı olmuş bir siyasetçiye yakışmamıştır. Böylesine bir yaklaşım, kendisiyle aramızda uzun yıllara dayanan dava arkadaşlığı hukukuna da uygun düşmemiştir. Benzer iddiaları kurultay sürecinde biz de kendisi için duyduk. Ama bunlar iddia olduğu için asla dile getirmedik ve siyaset malzemesi de yapmadık."

"KAYBETMEM İÇİN HER ŞEY YAPILDI"

Açıklamasının devamında İYİ Parti kurultayının geride kaldığını vurgulayan Aydın, kendisinin başarısız olması için pek çok etkenin bir araya geldiğini şu sözlerle iddia etti:

"Kurultayda kaybetmem için bir araya gelen pek çok etken başarılı olmuş olabilir ancak şimdi de şahsımı ve çalışma arkadaşlarımı itibarsızlaştırmaya yönelik girişimler, İYİ Parti büyük kurultay delegelerinin ve aziz Türk milletinin vicdanında karşılık bulmayacak ve mutlaka başarısız olacaktır."

MEHMET TOLGA AKALIN NE DEMİŞTİ?

TGRT HABER canlı yayınına katılan Mehmet Tolga Akalın, şu iddialarda bulunmuştu: "6 büyükşehirle ilgili bazı tespitlerimiz var. Adana, Mersin, Antalya, Aydın ve Balıkesir'den müdahale edildi. Delegelerimize iş vaatleri verildi. CHP, 'Koray Aydın'ı destekleyin' diye müdahale etti."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.