İzmir Dikili'deki orman yangını saatlerdir sürüyor

İzmir'in Dikili ilçesinde, Çandarlı Mahallesi'nde ormanlık alanda başlayan yangına hem havadan hem de karadan müdahale devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, Mavikent Sitesi'ni tehdit ederek tahliye edilmesine neden oldu. Ayrıca, zeytin ağaçlarının bulunduğu bir bahçedeki bağ evi tamamen yandı.

İzmir Dikili'deki orman yangını saatlerdir sürüyor
Yayınlanma:

İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 4 uçak, 5 helikopter, 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibinden oluşan geniş bir ekip ile yangına müdahaleye başladı. Yangının ilerleyişi nedeniyle Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı.

Dikili Kaymakamlığı'na vekalet eden Bergama Kaymakamı Avni Oral, yangına ek olarak 10 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibinin sevk edildiğini belirtti. Oral, yerleşim alanlarında yangının kısmen kontrol altına alındığını, ancak ormanlık alanda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Yangının konutlara sirayet etmediğini, yalnızca bir sitedeki 3 evde kısmi hasarlar meydana geldiğini vurguladı.

Yangının etkilediği bölgede bir bağ evi tamamen kül olurken, zeytin ağaçları da zarar gördü. Bahçe sahibi Mehmet Karaçam, "10 yıllık emeğim 10 saniyede yok oldu. Babamdan kalma zeytinlik de yandı." dedi. Yangına müdahale çalışmaları olumlu yönde ilerliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.