Kamu çalışanlarına kötü haber: O uygulama kalkıyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının raporuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinin artmasına karşılık yeni tedbirler devreye alınacak.

Kamu çalışanlarına kötü haber: O uygulama kalkıyor!
Yayınlanma:

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinin geçen yıla göre yaklaşık 3 kat arttı. Tasarruf tedbirleri için hazırlıklara başlayan hükümet, ekonomik olmayan hatlarda servislerin kaldırılması ve çalışanlara toplu taşıma kartı verilmesini planlıyor.

Halk TV'de yer alan habere göre; servislerin kaldırılması ve toplu taşıma kartlarının sağlanmasıyla maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.

KİRALAMA GİDERLERİ 3 KAT ARTTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre yaklaşık 3 kat artarak 998,6 milyon liraya ulaştı.

Bakanlığın verilerine göre, ocakta 141,7 milyon, şubatta 379,6 ve martta 477,3 milyon olmak üzere 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplam 998,6 milyon lira oldu.

Daha önce de kamuda tasarruf genelgesi paylaşılmış ve bu genelgede, tasarruf tedbirlerine ilk kez personel servisleri de eklenmişti.

ŞİMŞEK HIZINDA GENELGE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göreve başlar başlamaz, Haziran 2023'te kamu kurumlarına tasarruf genelgesi göndermişti. Genelgede 2021'de Erdoğan tarafından çıkartılan genelge hatırlatılarak "Kamu kuruluşları personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlüdür." ifadesi yer almıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.