Meteorolojiden hafta sonu uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonuna dair haritalı hava durumu tahmin raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapor, yurdun batı kesimlerinde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağını ve yurt genelinde sağanak yağışların etkili olacağını öngörüyor. Ayrıca, 14 il için sarı kodlu uyarı verildi.

Meteorolojiden hafta sonu uyarısı!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Raporuna göre, hafta sonunda yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Batı kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece azalacağı belirtilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde ise yer yer kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Trakya, Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği ifade ediliyor. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji'nin internet sitesinde yapılan uyarılar kapsamında, 15 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bu illerde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Adana, Ağrı, Edirne, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Kırklareli, Mardin, Siirt, Tekirdağ, Van, Şırnak, Iğdır, Osmaniye.

Başkent Ankara'da ise hafta sonunda parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı bir hava durumunun olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.