Müslüm Gürses'in hiç yayınlanmamış şarkıları 'Tozlu Raflar' albümünde

Arabesk müziğin 'babası' olarak anılan ve 3 Mart 2013'te hayatını kaybeden Müslüm Gürses'in korumak için yıllarca sakladığı eserlerini arşivden çıkaran Elenor Müzik, 'Mahzendeki Şarkılar' albüm serisi kapsamında ünlü sanatçının 6 şarkısını gün yüzüne çıkardı.

Müslüm Gürses'in hiç yayınlanmamış şarkıları 'Tozlu Raflar' albümünde
Yayınlanma:

Yeni albümün tanıtımı Beykoz Kundura'da gerçekleşti ve birçok ünlünün katıldığı bir etkinlikle yapıldı. Elenor Müzik'in sahibi Muhteşem Candan, "2017'de başlattığımız 'Mahzendeki Şarkılar' albüm serisinin yeni versiyonunu, Müslüm Gürses'in vefatının 11. yılında onun sevenleriyle paylaşıyoruz. Bu 6 şarkı, onun hatırasını canlandırmak için özel olarak seçildi" şeklinde konuştu.

Candan, yeni albümdeki şarkıların Müslüm Gürses'in hologram görüntüsü ve canlı orkestra eşliğinde sunulduğunu belirterek, "Dünya genelinde benzer örnekler var. Bugün, aramızda olmayan ve çok özlediğimiz Müslüm Gürses'i böyle bir şekilde izlemek, Türkiye'de benzersiz bir deneyim oldu" dedi.

Müslüm Gürses'in anısını yaşatmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Candan, usta sanatçının yayınlanmamış eserlerini Elenor Müzik aracılığıyla müzikseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Projenin yürütücü yapımcısı Emre Tuzla ise albümün hazırlık sürecinin yaklaşık 5 ay sürdüğünü belirterek, "Misafirlerimize özel bir deneyim sunmak için özenle hazırlanan bir tanıtım oldu. Geleneksel tanıtım yöntemlerinden farklı bir şey yapmak istedik ve teknolojiyi kullanarak sürprizlerle dolu bir etkinlik düzenledik" ifadelerini kullandı.

'Tozlu Raflar' albümünde Müslüm Gürses'in orijinal ses kayıtlarının korunduğunu ve şarkılardaki enstrüman kayıtlarının stüdyoda yeniden yapıldığını belirten Tuzla, toplamda 6 şarkının yer aldığı albümde "Çok Sevdim (Söyleyemedim)", "Sevda Kurbanı", "Altın İken Tunç Oldum", "Çöpçatan" ve "Ah Bu Dünya" bestelerinin Müslüm Gürses'e, "Sarı Saçlarından Sen Suçlusun" şarkısının ise Kayahan'a ait olduğunu açıkladı.

Müslüm Gürses'in hiç yayınlanmamış kayıtlarından oluşan 'Tozlu Raflar' albüm serisinin ilki 2017'de, ikincisi 2019'da ve üçüncüsü ise 2022'de müzikseverlerle buluştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.