Recep Tayyip Erdoğan Demokratlar Birliği Çalıştay'ından seslendi!

Demokratlar Birliği Çalıştay'ında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllardır bize demokrasi ve özgürlük dersi veren Batılı yöneticilerin, Gazze katliamlarında takındığı ikiyüzlü politikaları ibretle takip ediyoruz. 35 bin Filistinlinin ölümünü sadece seyrettiler." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Demokratlar Birliği Çalıştay'ından seslendi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Çalıştayı'ndan seslendi.

''Oldukça zengin ve kapsamlı bir programın hazırlanmasına vesile olan herkese teşekkür ederim'' diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, çalıştayın önemli roller üstlendiğini açıkladı.

Uluslararası Demokratlar Birliği Avrupa'daki Türk vatandaşların haklarının korunması, genç kuşakların asimile olmadan topluma katılımı ve akademide insanlarımızın desteklenmesi gibi kıymetli faaliyetler yürüttüğünü aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tehditler değiştikçe birliğin faaliyet sahası da değişiyor. Kardeş topluluklara da el uzatmasını kıymetli buluyorum. 20 yılda marka haline dönüşen birliğimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Birliğe maddi manevi destek olan her kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Aramızda olmayan kardeşlerimi de rahmetle yad ediyorum. Sadece bizim değil Avrupalı Türklerin yanı sıra kimliğini koruma mücadelesi verenlerin de birliğimizden büyük beklentileri var. Sizlerin omuzlarınızda ağır bir yük bulunuyor. Çalışmak, daha fazla gayret etmek zorundayız. Hak verilmez alınır şiarı ile tempomuzu artırmalıyız. Her zamankinden daha dinamik ve kucaklayıcı anlayış ile hareket etmeliyiz. Nerede yaşarsak yaşayalım milletçe güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Asırlar boyu İslam'ın sancaktarlığını yapmış, tarihi zaferlerle dolu milletin evlatlarına zayıflık yakışmaz."

"35 BİN FİLİSTİNLİNİN ÖLÜMÜNÜ SADECE SEYRETTİLER"

7 Ekim'den bugüne kadar Filistin'de 15 bini çocuk olmak üzere toplamda 35 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, "Yıllardır bize demokrasi ve özgürlük dersi veren Batılı yöneticilerin, Gazze katliamlarında takındığı ikiyüzlü politikaları ibretle takip ediyoruz. 35 bin Filistinlinin ölümünü sadece seyrettiler." dedi.

Erdoğan, Türkiye sadece İslam ve yabancı karşıtlığı meselesinde değil 7 aydır devam eden Gazze krizinde de dirayetli ve cesur bir duruş sergilediğini ifade ederek, "İsrail'in Gazzeli kardeşlerimize uyguladığı soykırımı daima gündemde tuttuk. Küresel siyonist lobinin tüm baskılarına rağmen bu tavrımızı koruyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'yi hedef alanlara ise şunları söyledi:

"Türkiye'yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız. Antisemitik lekesi bize yapışmaz. Batı demokrasisinin sınırlarını İsrail'in menfaatleri çizmektedir. İsrail'in çıkarına dokunan her şey bunların gözünde antidemokratiktir, antisemitiktir. İslam düşmanlığına, yabancı karşıtlığına ve kültürel ırkçılığın her çeşidine nasıl karşıysak antisemitizmi de aynı şekilde reddediyoruz."

"DESTEK 5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ülkeye pek çok alanda katkılar sunduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Destek 5 milyar dolara ulaştı. İlk gittiklerinde emek yoğun işlerde çalışan kardeşlerimiz bugün 50 yıl önce hayal dahi edilemeyecek konumlara geldiler. Başarılarınızla gurur duyuyoruz. Her yeni nesilde aradaki bağ da zayıflıyor. Asimilasyona karşı en büyük silahımız çocuklarımıza ana dillerini ve medeniyet değerlerini öğretmektir. Devletimizin resmi kurumlarının Türkçemize hakim olmaları amacıyla yürüttüğü çalışmaları biliyorsunuz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.