Sanatçı Haluk Levent'ten BM toplantısında İsrail yönetimine tepki

Ahbap Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Birleşmiş Milletler (BM) Sivil Toplum Örgütleri toplantısında, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara tepki göstererek, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya "10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebilirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Sanatçı Haluk Levent'ten BM toplantısında İsrail yönetimine tepki
Yayınlanma:

Levent, Kenya'nın başkenti Nairobi'de gerçekleşen toplantıda konuştu.

Gazzeli çocuklara dikkat çeken Levent, "Bugün size güzel ülkem Türkiye'nin selamlarını getirdim. Bugün burada sadece bir rock sanatçısı olarak değil, Ahbap'ın kurucusu ve başkanı olarak bulunuyorum. Bugün buraya gelmemin sebebi, burada projelerimizi ve önerilerimizi paylaşmaktı. Ancak bu sabah uyandığımda Gazze'de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu öğrendim." dedi.

Levent, Ahbap Derneği olarak Gazze'ye yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ancak çok fazla zorluk yaşadıklarını belirtti.

İsrail yönetimine tepki gösteren Levent, "Başbakan Netanyahu'ya bir soru sormak istiyorum. 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebilirsiniz?" ifadesini kullandı.

Levent, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 100'den fazla Birleşmiş Milletler çalışanının hayatını kaybettiğini vurguladı.

İsrail hükümetini bu zulüm ve insani krizden dolayı kınadığını ifade eden Levent, "Gazze'deki savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumu da dahil olmak üzere Amerikalı ve Fransız öğrencilerle dayanışma içerisindeyim." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.