TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken kadına şiddet açıklaması: Önemli adımlar atıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA'nın Meksika'nın başkenti Mexico City'da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'nda "Cinsiyet Eşitliği: Parlamenter Zorluklar ve Kapsayıcılık için Stratejiler" başlıklı oturumda önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken kadına şiddet açıklaması: Önemli adımlar atıldı
Yayınlanma:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kadının toplum hayatına katılımının güçlendirilmesi, ayrımcılığın önlenmesi, kadına karşı şiddetle mücadele ve kadın haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak, kadın ve erkeklerin birlikte toplumun bir bütününü en iyi şekilde ileriye taşıyabileceklerini ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin son yıllarda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, kadınların işgücüne, fikir ve sanat alanına katılımının arttığını ve kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi için adımlar atıldığını dile getirdi. Ayrıca, kadınların eğitim ve istihdamda artan katılımına dikkat çekerek, kadınların siyasete katılımında da önemli bir artış olduğunu belirtti. Kurtulmuş, Türkiye'nin kadın haklarının korunması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için önemli adımlar attığını ve bu alandaki çabaların devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.