Türk ve Alman ilişkisinin 100'üncü yılında Erdoğan ve Steinmeier'den önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile yaptığı görüşmelerin detaylarını aktardı. Erdoğan, terörle mücadeleden, vize görüşmelerine kadar birçok konuya değindi.

Türk ve Alman ilişkisinin 100'üncü yılında Erdoğan ve Steinmeier'den önemli mesajlar
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Beştepe'deki görüşmelerinin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan noktalar şunlar:

Erdoğan, iki ülke arasındaki savunma sanayii iş birliğine vurgu yaparak, bu alandaki kısıtlamaların gündemden çıkarılmasını istediklerini belirtti.

Terörle mücadele konusunda Almanya'dan daha fazla destek ve iş birliği talep eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda kararlılıkla ilerlemek istediklerini vurguladı. Terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemi, her iki liderin de ortak görüşü olarak açıklandı.

İSRAİL VE GAZZE

Erdoğan, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları ve bu saldırıların uluslararası gündemden düşürülme çabalarını eleştirdi. İsrail'in masum insanlara yönelik insanlık dışı eylemlerinin son bulması için çağrıda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda kararlı, vicdanlı ve cesur bir duruş sergilediğini vurguladı. Ayrıca, Filistin halkına yönelik insani yardım çabalarının artırılacağını belirtti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya'da düzenlenecek olmasının da gündemde olduğu basın açıklamasında, Erdoğan, milli takımın bu turnuvada mücadele edeceğini ve tüm takımlara başarılar dilediğini ifade etti.

İSRAİL İLE TİCARET SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman basın mensubunun ''Türkiye'nin İsrail ile ticaret işbirliği'' özelinde sorduğu soruya net cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı" ifadelerini kullandı.

TÜRK-ALMAN İLİŞKİLERİNİN GEÇMİŞİ

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ise Türkiye ziyaretinin önemine değinerek, Türk-Alman ilişkilerinin zengin ve uzun geçmişine vurgu yaptı. İki ülke arasındaki insani ilişkilerin özel olduğunu belirten Steinmeier, Türkiye'deki Türk kökenli vatandaşların Almanya ile olan bağlarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, zanaatkârlardan bilim adamlarına kadar farklı kesimlerden insanların Türkiye'ye gelerek ülkenin gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.