Türkiye'den o ülkeye rekor başvuru!

Türkiye'den Almanya'ya yerleşmek isteyen sığınmacı sayısı bu yıl belirgin bir artış gösterdi. Bild Gazetesi'nde yayımlanan habere göre, bu durum siyasetçiler arasında endişe verici olarak yorumlanıyor.

Türkiye'den o ülkeye rekor başvuru!
Yayınlanma:

Son yıllarda Türkiye'den Almanya'ya sığınma başvurularında dikkate değer bir artış gözleniyor. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'in raporuna göre, bu artış Almanya'da siyasetçiler ve polis yetkilileri arasında endişe yaratıyor.

''BAŞVURU YAPANLARIN ÜÇTE İKİSİ ERKEK''

Alman Federal Göç Bürosu'nun verilerine göre, 2021 yılında Türkiye'den Almanya'ya 7 bin 67 kişi sığınma başvurusunda bulunurken, bu rakam 2022'de 23 bin 938'e yükseldi. 2023 yılında ise sığınma başvurularının 61 bin 181'e çıktığı kaydedildi. 2024'ün ilk aylarında ise başvuru sayısının yaklaşık 15 bin civarında olduğu belirtildi. Verilere göre, başvuru yapanların üçte ikisinin erkek olduğu görüldü.

Bild gazetesine göre, her geçen gün artan sığınma talepleri Almanya'da ciddi bir endişe kaynağı haline gelmiş durumda. Bu durum, ülkenin göç politikaları ve sığınma sistemini yeniden değerlendirme ihtiyacını da gündeme getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.