Ulaştırma Bakanlığı en çok araç geçen köprüyü açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen yılın trafik hacmi istatistiklerini değerlendirerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün yoğun trafiğe sahip olduğunu bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı en çok araç geçen köprüyü açıkladı
Yayınlanma:

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2023 trafik hacmi istatistiklerine göre, Uraloğlu, Türkiye'nin ulaşım alanında gerçekleştirdiği yatırımlar ve atılımların önemine vurgu yaptı.

Uraloğlu, ülkenin dört bir yanında yüksek standartlı yollarla konforlu ve güvenli ulaşım sağlandığını belirterek, "Ülkemizi, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yüksek standartlı bölünmüş yollarla bağladık." dedi.

KGM tarafından yapılan ölçümlerde, trafik hacminin özellikle metropol geçişlerinde ve bölgesel hizmet veren akslarda arttığını ifade eden Uraloğlu, İstanbul'daki köprülerdeki trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden günde 240 bin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden ise 190 bin aracın geçtiğini aktardı.

Ayrıca, İstanbul-Tekirdağ ve İstanbul-Kocaeli devlet yollarında da yüksek trafik hacmi olduğunu belirten Uraloğlu, diğer şehirlerde de trafiğin önemli olduğunu ve yapılan yatırımlarla bu alanlarda da konforlu ulaşımın sağlandığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Ankara'nın çeşitli bölgelerindeki yüksek trafik alan yolları ve diğer büyük şehirlerdeki trafik yoğunluğunu da dile getirerek, yapılan yatırımlarla şehir içi trafiğin rahatlatıldığını ve vatandaşların konforlu seyahat edebildiğini söyledi.

Son olarak, Türkiye'nin yol yapımına ve ulaşım altyapısına devam edeceğini vurgulayan Uraloğlu, vatandaşların konforu ve güvenliği için çalışmaların süreceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.