Zonguldak Milletvekili Avcı, Zonguldak'ta sel taşkınları önleme çalışmalarını anlattı!

Zonguldak'ta sel taşkınlarına karşı alınan önlemler kapsamında DSİ'nin gerçekleştirdiği 7.2 milyar TL'lik yatırımların detayları AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Zonguldak Milletvekili Avcı, Zonguldak'ta sel taşkınları önleme çalışmalarını anlattı!
Yayınlanma:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak genelinde devam eden DSİ çalışmalarına ilişkin açıklamalarında, son zamanlarda artan sel felaketlerinin önüne geçmek amacıyla il genelinde adeta bir seferberlik ilan edildiğini belirtti.

Projelerin toplam yatırım miktarının 7.2 milyar TL olduğunu ifade eden Avcı, bu projelerin 2024 yılında ayrılan 1.7 milyar TL'lik ödenekten de yaklaşık 360 milyon TL civarında iş gerçekleştirildiğini dile getirdi. Avcı, DSİ'nin Zonguldak'taki yatırım projelerini detaylı bir şekilde anlatarak, bu çalışmaların sel taşkınlarını önleme ve dere ıslahı gibi önemli alanlarda yoğunlaştığını vurguladı.

Özellikle Filyos Çayı Taşkın Koruma işlerinin büyük bir su işi olarak yer aldığını belirten Avcı, bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaların önemine dikkat çekti. Projeler arasında yer alan taşkın kontrol işlerinin Batı Karadeniz Taşkın Kontrol Tesisleri 1. Merhale bünyesinde önemli bir yer tuttuğunu aktaran Avcı, DSİ'nin Zonguldak'taki yatırımlarının toplam miktarının 7 milyar 246 milyon TL olduğunu paylaştı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.