Bekir Aksoy yaşamını yitirdi

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Başbakanlığındaki 54. Hükûmet'te Doğruyol Partisi kontenjanından Devlet Bakanlığı yapan Bekir Aksoy yaşamını yitirdi.

Bekir Aksoy yaşamını yitirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

28 Haziran 1996-30 Haziran 1997 tarihleri arasında iktidar olan, daha sonra kapatılan Refah Partisi-Doğru Yol Partisi koalisyon hükümetinde Devlet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Aksoy (74), bugün yaşamını yitirdi.

20 ve 21. Dönem Çorum, 23. Dönem Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye giren Aksoy, 74 yaşındaydı. Aksoy için cumartesi günü TBMM'de yapılacak cenaze töreninin ardından Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazından sonra Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BEKİR AKSOY KİMDİR?

Bekir Aksoy, 1950 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü'nden mezun oldu.

Ersoy, kaymakamlık, İçişleri Bakanlığında Personel Şube Müdürlüğü, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü görevlerinde bulundu. Daha sonra Afyonkarahisar, Sivas ve Adana Valisi olarak atanan Aksoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Aksoy, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.