CHP'nin nepotizmle imtihanı ve Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li başkanlara ayarı!

CHP'li bazı belediye başkanlarının akrabalarını işe alması, torpil yapması üzerine kamuoyunda nepotizm tartışması yeniden alevlendi. Yerel seçim öncesi CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olan Burcu Köksal'a "Belediyenin kapıları DEM Parti dışında herkese açık olacak." sözleri üzerinden yüklenen İmamoğlu, şimdi de akrabalarını işe alan başkanlara ayar verdi. Bunun üzerine CHP'nin hem genel başkanlık hem de nepotizm imtihanı yeniden başladı.

CHP'nin nepotizmle imtihanı ve Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li başkanlara ayarı!
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından birçok belediye el değiştirirken, yeni kadrolaşmalar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

CHP'de Özgür Özel, genel başkanlık koltuğunu sağlama alıp liderliğini ispatlamak için bir dizi adım atarken; bazı CHP'li belediyelerde ise "sessizce" kadrolaşmalar sürüyor. Özel'in ilk önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ardından da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin parti içinde ve kamuoyundaki yankıları sürerken; CHP'nin belediyelerdeki nepotizmle imtihanı da başladı.

Yerel seçimlerin ardından CHP yönetimine geçen bazı belediyelerde oluşan kadrolaşma kamuoyunun gündemini meşgul ederken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan önemli bir çıkış geldi.

Nepotizm olarak bilenen ve kamuoyunda "akraba kayırmacılığı" şeklinde adlandırılan kadrolaşmalar için AK Partili belediyeler çokça eleştirilmişti. 31 Mart seçimlerinin ardından benzer tablolar CHP'li bazı belediyelerde de yaşanmaya başladı.

İMAMOĞLU, BURSA'YA ÖFKE KUSTU

CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğenini belediye şirketine yönetim kurulu başkanı olarak getirmesinin yankıları sürerken, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın kayınbiraderi Basri Onur Dedetaş'ın da Ataşehir Belediyesi Afet İşleri Müdürü olarak atandığı haberleri sosyal medyada gündem oldu.

CHP'li isimlerin yakın akrabalarını işe almasını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sert konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'e tepki gösteren İmamoğlu, "Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim." dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, akraba ataması yapan belediye başkanlarına çağrıda bulunurken, CHP Genel Merkezi'ne de görev hatırlatması yaptı. İmamoğlu, "Derhal gereğini yapmalılar. Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim. Kim ise fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam, benim partim de hesap soracak, kendi vicdanı da hesap soracak. Gitsin marifetini başka yerde göstersin. Bu konuda çok netiz. Bu konuda taviz yok." diye konuştu.

imamoglull.jpg

GENEL BAŞKAN YERİNE EMİR VERDİ!

İBB Başkanı İmamoğlu, konuya ilişkin açıklamasının devamında, "Derhal o yanlışı düzeltecek. 'Kusura bakmayın hemşehrilerim, bir hata olmuştur. Düzeltiyorum, işime bakıyorum.' diyecek. Bitti, bu kadar basit." şeklinde konuştu.

BURCU KÖKSAL'A DA "BAŞKA PARTİ BULACAKSIN" DEMİŞTİ

Ekrem İmamoğlu, yerel seçim öncesi CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Belediyenin kapıları DEM Parti hariç herkese açık olacak." çıkışına sert tepki gösterip, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben CHP'liyim ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum; her siyasi görüşten olan insanına. Öyle, 'Ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm, diyen ya kendine başka bir iş bulacak, ya da başka parti bulacak onu söyleyeyim."

Burcu Köksel, 31 Mart seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilerek partisinde kalmaya devam ederken, İmamoğlu'nun Bursa çıkışının yankıları ise sürüyor.

MUSTAFA BOZBEY'İN PAYLAŞIMI

Yeğeninin ardından baldızını da Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına atayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni bir tartışmalı karara daha imza attı.

İddialara göre bu atama kararlarını "Gençler hiç mi çalışmayacak?" diye savunan Başkan Bozbey, tepkilerin ardından geri adım atarak yeğeninin istifa ettiğini açıkladı. Bozbey'in fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan bir kullanıcı ise "Mustafa amca beni de bir daire başkanı olarak ataman için kaçıncı dereceden akraban olmam gerekli?" sorusunu yöneltti.

bursa-sosyal-medya.jpg

İMAMOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son paylaşımında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde AB Delegasyonu, konuk belediye başkanları ve misyon temsilcileriyle Avrupa Günü kutlamasına yer verdi.

Başkan Bozbey'in paylaşımında "Açlığın ve savaşların olmadığı bir dünya hepimizin dileği." vurgusu yer alırken; bir sosyal medya kullanıcısı ise "Ben size aile bireylerinizi belediyeye doldurun diye oy verdirmedim!" tepkisinde bulundu.

bursa-tepki.jpg

CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarına Genel Merkez'den tepki gelmezken, Ekrem İmamoğlu'nun mevkidaşlarına yönelik "talimat/emir" niteliğindeki çıkışları "CHP Genel Başkanı" tartışmalarını da beraberinde getiriyor. CHP'de hem genel başkanlık tartışması hem cumhurbaşkanı adayı hem de de nepotizmle imtihan sürüyor.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.