Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olma konumuna ulaştı

Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar 50 bin tona ulaşan insani yardım miktarıyla Türkiye Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olma konumuna ulaştı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olma konumuna ulaştı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Vakıf kültürünün Türkiye'de yaşatıldığını belirten Erdoğan, "Sadece Anadolu ve Trakya'da değil dünya üzerinde nerede bize ait bir eser varsa oraya ulaşıp gün yüzüne çıkarıyoruz. Son 21 yılda, ülkemiz içerisinde ve gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki 5 bin 500 ecdat yadigarı eseri yeniden ayağı kaldırdık" dedi.

Erdoğan, Gazze'ye Türkiye'nin her türlü yardımı yapmaya çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar 50 bin tona ulaşan insani yardım miktarıyla Türkiye Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olma konumuna ulaştı. Filistin halkının en zor günlerinde imdadına koşan aziz milletimiz insanlığın vicdanı olmuştur. İsrail'in hukuk önünde hesap vermesi için tüm imkanlarımızı kullanacağız."

"SOYKIRIM DAVASINA DA MÜDAHİL OLMAYA KARAR VERDİK"

Erdoğan, "Soykırım davasına da müdahil olmaya karar verdik. İsrail'le ticareti tamamen durdurduk." diye belirtti.

"TÜRKİYE, GAZZE SINAVINI EN BAŞARILI VEREN ÜLKELERDEN BİRİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese ya da çarpıtsa da devleti, vatandaşı ve STK'ları ile Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biridir" diye konuştu.

Bir şehri imar etmenin gönülleri de fethettiğini ifade eden Erdoğan, vakıfların şehirlerin imarı yanı sıra fethedilen şehirlerdeki halkın gönlünü kazanmamızda en önemli kurumlardan biri olduğunu belirterek, "Atalarımız vakıf kurarak birbiri ile yarışmış kimseyi çaresiz bırakmamıştır. İhtiyaç sahiplerine yardımı esirgemeyen vakıflarımız milletimizin huzur ve güveninin teminatı olmuştur." dedi.

İnsana hizmetin İslam medeniyetinin özünü oluşturduğunu belirten Erdoğan, "Vakıflarımız şanlı tarihimizde göç eden leylekler için, köprüler için, hatta ağaçlar için nice vakıflar görüyoruz. Vakıf faaliyeti öyle hassas yürütülmesi gereken iştir ki kişiye cennet kapılarını da açabilir cehenneme de sürükleyebilir. Vakıf malına gösterilen bu özenin kamuya dair tüm işlerde örnek olması gerektiğine inanıyorum." dedi.

"KAMU MALINA EL UZATMAK İHANETE EŞ DEĞER"

Vakıf eserlerinin ecdat emaneti olduğunu anımsatan Erdoğan, kamu malının da milletin emaneti olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kamu malı ve kamu görevi böyle yüksek şuurla yerine getirilirse faydalı olur. Millete hizmet yolunda üşengeçliğe, kaprislere, bugün git yarın gel sorumsuzluğuna yer yoktur. Bulunduğumuz tüm makamları aziz milletimize borçluyuz. Millete büyüklenmek yukarıdan bakmak, efendilik taslamak, sorunlarını görmezden gelmek kabul edilemez. Kamu malına el uzatmak ihanete eş değerdir. Yönetim mevkiindekilerin vazifelerini yerine getirme noktasında hiçbir bahanesi olamaz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.