Kurban fiyatları cep yakıyor!

Konya’da uzun yıllardır besicilik yapan Eser Besicilik Sahibi Adnan Eser, kurban fiyatlarının geçen yıla göre arttığını belirterek," Geçtiğimiz yıl canlı dana kilogram fiyatı 150 TL’ydi. Bu sene ise 270 TL oldu. " dedi.

Kurban fiyatları cep yakıyor!
Yayınlanma:

Kurban Bayramına kısa bir süre kaldı. Kurban Bayramı öncesi besi çiftliklerinde hareketlilik artmaya başladı. Konya’da uzun yıllardır besicilik yapan Eser Besicilik Sahibi Adnan Eser, kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre maliyetler sebebiyle artış yaşandığını söyledi.

Şhklşjkşj

20 yıldır besicilik yaptığını belirten Eser, kurban fiyatlarının geçen yıla göre arttığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bunun sebebi girdi maliyetlerin artması. Geçtiğimiz yıl canlı dana kilogram fiyatı 150 TL’ydi. Bu sene ise 270 TL oldu. Geçtiğimiz yılda kurbanlıklara talep erken başlamıştı. Bu sene de kurbanlıklara talep erken başladı. Bunun sebebi ise vatandaşların artan maliyetleri karşısında kurbanlık faaliyetlerinin artacağı düşüncesi. Kurban fiyatlarımızın içinde kesim parası da var. Bu yıl kurbanlıkların çoğunu satacağımıza inanıyorum. Biz besicilerin kurbanda uygun fiyata kurban vermemiz için girdi maliyetlerin düşmesi lazım. Fenni Yem fiyatlarının artışı çok fazla bizleri zorluyor. Süt üreticilerin sütte zarar etmesi ile danaları kestirdi. Danaların kesilmesi de inek bulma konusunda da sıkıntılara sebep oluyor. Bu da fiyatları artırıyor. Kurbanlık alacak vatandaşlarımızın kurbanlarını erken almalarını onlar için karlı olur. “

Haberin devamı için tıklayınız: https://www.konyayenigun.com/kurbanliklar-gorucuye-cikti

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.