Özgür Özel, Deniz Gezmiş ile arkadaşlarını mezarları başında andı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mezarlarını ziyaret etti.

Özgür Özel, Deniz Gezmiş ile arkadaşlarını mezarları başında andı
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Ankara İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları üyeleri, Gezmiş, İnan ve Aslan'ın, idamlarının 52. yılında Ankara'daki mezarları başında anma etkinliği gerçekleştirdi.

Özgür Özel, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan'ın 25, Hüseyin İnan'ın 24 yaşındayken idam edildiklerini anımsattı.

aa-20240506-34475616-34475613-chp-genel-baskani-ozgur-ozel-ve-partililer-deniz-gezmisi-mezari-basinda-andi.jpg

"Onların yürüyüşü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yürüyüşüdür." diyen Özgül, "Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Atatürk'e saygı, devrimlerine sahip çıkma yürüyüşü yapmışlardır. Onların yürüyüşü antiemperyalizm yürüyüşüdür, sömürüye karşıdır, eşitsizliğe, kardeş kavgasına karşıdır." şeklinde konuştu.

Özel, bugün hâlâ, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'nın ve ODTÜ Devrim Stadı'nda öğrencilerin etkinliklerinin yasaklandığını belirtti.

Özel, Türkiye'de başka bir tartışmanın başlatılmasının istendiğine işaret ederek, "Yumuşama söylemlerinden bahsediyor ve bu işin sonu anayasaya varsın istiyor. En çok ben istiyorum normalleşelim, en çok ben istiyorum yumuşayalım." dedi.

Yeni anayasa çağrısı yapanlara seslenen Özel, şunları kaydetti:

"Mevcut anayasaya harfiyen uymadan Türkiye'de anayasaya aykırı yapılan işleri yapmaya devam ederek, anayasa da olmaz, yumuşama tartışmaları sonuç da vermez."

Boynundaki Filistin atkısını neden taktığına ilişkin açıklama da yapan Özel, "Deniz Gezmiş'in davası aynı zamanda Filistin davasıdır. Deniz Gezmiş, Filistin'de El Fetih kamplarında İsrail zulmüne ve işgaline karşı direnmiştir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.