Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırdı!

İşgal altındaki Batı Şeria'da, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin iki köye düzenlediği saldırılar sonucunda Filistinlilerin evlerine ateş açıldı.

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırdı!
Yayınlanma:

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Nablus'un güneyindeki Es-Saviye ve Kusra köyleri, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hedefi oldu.

Saviye Köy Meclisi Başkanı Mahmud Hasan, Nablus'un güneyinde Filistinlilerin arazilerine kurulan yasa dışı Eli yerleşim biriminden bir grup yerleşimcinin, köyün doğusundaki bölgede Filistinlilerin evlerine saldırdığını belirtti. Hasan, evlerin hedef alındığını belirterek, ateş açtıklarını ve vatandaşları taşladıklarını söyledi.

Yasa dışı Yahudi yerleşimi karşıtı aktivist Fuad Hasan da silahlı Yahudi yerleşimcilerin, Kusra köyünün güney ve doğu kesimlerinde Filistinlilere ateş açtığını ve bir işletmeyi ateşe verdiğini aktardı.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesinde yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerine saldırı girişiminin ardından çıkan arbedede bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yaralanan 36 yaşındaki Filistinlinin bacağından gerçek mermiyle vurulduğu ve Nablus'taki Rafidya Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Filistin Televizyonu'nun haberinde, Yahudi yerleşimcilerin dün akşamdan bu yana Filistin'in çeşitli köy ve beldelerine düzenlediği saldırılarda yaralananların sayısının 50'ye ulaştığı belirtildi.

Dün akşamdan bu yana Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere yönelik saldırılarını artıran yasa dışı Yahudi yerleşimciler, özellikle Ramallah yakınlarındaki Mugayyir köyünde saldırılarını yoğunlaştırdı. Bu saldırılarda bir Filistinli öldü ve 25 kişi yaralandı.

Fetih Hareketi, Yahudi yerleşimcilerin Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Mugayyir köyüne düzenlediği saldırıların püskürtülmesi ve genel seferberlik çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasından bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 463 Filistinli öldü, 4 binden fazlası yaralandı ve 8 binden fazla kişi gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.