Hastane Kantin/Kafeterya Yeri Kiralama İşi

İHALE İLANI - Hastane Kantin/Kafeterya Yeri Kiralama İşi (Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi)
TAŞINMAZIN
Taşınmaz No06230114947CinsiHastane
Fiili DurumuHazineninYüzölçümü (m2)61.879,66
İliAnkaraHazine HissesiTam
İlçesiPolatlıTapu Tarihi01.03.2011
Mahallesi / Köyüİstiklal Mah.Pafta / Cilt No./35
Caddesi / SokağıAda / Sahife No2633/3409
YöresiHoşular Yolu SarıtaşParsel/Sıra No1 / ...
KİRALAMA BİLGİLERİ
Kiralanan Yer ve AmacıHastane Kantin/Kafeterya Yeri
Kiralanan Yüzölçümü / Süresi308,71 m²'lik kısmıSüresi : 24 ay
İlk Yıl 12 ay Tahmini Kira Bedeli2.224.977,50-TLGeçici Teminat : 667.490,00-TL
İhale ŞekliAçık Teklif usulü (2886 Devlet İhale Kanunu 45. md)
Doküman (Şartname) Bedeli1.000,00-TL
ihale Tarihi / Saati17/05/2024 Cuma günü saat 10:00

Yukarıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen Hazinenin özel mülkiyetinde olup Sağlık Bakanlığı Polatlı Duatepe Devlet Hastanesine tahsis edilmiş olan taşınmaz, Hastane kantin/kafeterya olarak kullanılmak üzere, yine yukarıda belirtilen ihale ve kiralama bilgilerine göre kiraya verilecektir.
İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin;

  1. İhaleye teklif verecek istekli adına Kantin veya Kafeterya İşletme Belgesine veya kamu kurumunda kantin veya Kafeterya işletmeci olacak hizmet verdiğini gösteren resmi makamlarca onaylanmış bir belgeye sahip olacaktır.
  2. İlk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yıldaki mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkâr Odası belgesini,
  3. Geçici teminatın IBAN:TR 36 0001 2001 3720 0005 1000 29 nolu Türkiye Halk Bankası A.Ş. Mustafa Kemal Mah. Şubesi Ankara Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi hesabına yatırıldığına dair (İşin adı mutlaka açıklama olarak eklenecektir.) makbuzu veya 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olmak şartı ile bankalardan alınmış geçici teminat mektubunu,
  4. Gerçek kişiler için yasal yerleşim yeri sahibi olduğunu gösterir belge veya adres beyanı, tüzel kişiler içinde adres beyanı olacaktır. Gerçek veya tüzel kişiler için İhale dokümanında sunmuş olduğu belgelerdeki adres beyan olarak kabul edilecektir. Her türlü tebligat bu adrese yapılacaktır.
  5. Gerçek kişilerin Nüfus Cüzdanı sureti ve fotokopisi, tüzelkişilerin ise vergi kimlik numarasını gösterir belgeyi,
  6. Başkaları adına ihaleye katılacakların güncel geçerli noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnamenin aslı veya noter tasdikli suretini,
  7. Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri ile vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerin ise, yukarıdaki bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacakların tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
  8. Kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak (Pastane veya, büfe/kantin/çay ocağı veya, kafeterya işletmeciliği) istekli tarafından tahmin edilen bedelin en az %50’si kadar ilk ilan veya ihale tarihinden geriye doğru son 5 yıl içerisinde düzenlenmiş İş Deneyim/İş Bitirme Belgesi,
  9. İdarece onaylı ihale dokümanını satın alındığına dair makbuz alındısı/ dekontu,
  10. Daha önce Hastanemizden kantin kiralayıp ihale tarihi itibari ile süresinde kira borçlarını ödemeyenler, kantin ihalesine katılıp teminatını yakanlar ve haklarında işlem başlatılanlar ihaleye katılamaz.
  11. Ağır hapis, (6) aydan fazla hapis veya “zimmet-ihtilas-irtikap-rüşvet-hırsızlık-dolandırıcılık- sahtecilik-inancı kötüye kullanma-dolanlı iflas” gibi yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymiş olanlar, bu cezalarını tamamlayarak tahliye edilmiş olsalar dahi kantin ihalemize başvuruları kabul edilemez ve ihaleye katılamazlar.
  12. İlk ilan tarihi itibariyle, iflas eden, tasfiye halinde olan, işleri mahkeme tarafından yürütülen, konkordato ilân eden, işlerini askıya alan veya kendi ülkesindeki mevzuat hükümlerine göre benzer bir durumda olan.
  13. İlk ilan tarihi itibariyle, iflası ilân edilen, zorunlu tasfiye kararı verilen, alacaklılara karşı borçlarından dolayı mahkeme idaresi altında bulunan veya kendi ülkesindeki mevzuat hükümlerine göre benzer bir durumda olan.
  14. İlk ilan tarihi itibariyle, Türkiye'nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olan.
  15. İlk ilan tarihi itibariyle, Türkiye'nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olan.
  16. İhale tarihinden önceki beş yıl içinde, mesleki faaliyetlerinden dolayı yargı kararıyla hüküm giyen.
  17. İhale tarihinden önceki beş yıl içinde, ihaleyi yapan idareye yaptığı işler sırasında iş veya meslek ahlakına aykırı faaliyetlerde bulunduğu bu idare tarafından ispat edilen.

İstekliler, l. – m. – n. – o.- p. ve q. maddelerinde bulunmadığına dair belgeleri ile ilanda istenilen belgeleri teklif dosyasında sunması gerekmektedir.
İhale dokümanları (kira teknik şartname, sözleşme tasarısı ve eki, idari şartname) Polatlı Duatepe Devlet Hastanesinde bulunan Satın alma Biriminde görülerek incelenebilir. İhaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. İhale dokümanı satış bedeli: 1.000,00-TL (BinTürkLirası) olup, Hastanemiz veznesine veya TR 36 0001 2001 3720 0005 1000 29 nolu Türkiye Halk Bankası A.Ş. Mustafa Kemal Mah. Şubesi Ankara Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi hesabına yatırılacaktır (İşin adı açıklama kısmına mutlaka eklenecektir). İhale konusu kira bedeli üzerinden alınacak vergi, resim, harç vb. ihaleyi kazanacak yüklenici tarafından ödenecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
Kira, ilgili dönemin ilk beş iş günü içinde ödenir, ödenmediği durumda gecikilen her gün için gecikme faizi uygulanır. Bu gecikme ilgili ay sonunu geçmesi halinde sözleşme fesih edilir.
İstekliler, yukarıda istenen belgeleri İhale gün ve saatine kadar Ankara Eskişehir Karayolu üzeri İstiklal Mah. Abdülaziz Cad. No: 2 Polatlı ANKARA Polatlı Duatepe Devlet Hastanesinde bulunan Satınalma birimine sunmaları gerekmektedir. İdareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz. Ayrıca, ihale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.


DUYURULUR


#ilangovtr BASIN NO: ILN02025074