Mehmet Şimşek direksiyona geçerse TCMB başkanı değişebilir

Yeni kabinede yer alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan Mehmet Şimşek’in mevcut Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği belirtildi.

Mehmet Şimşek direksiyona geçerse TCMB başkanı değişebilir
Yayınlanma:

Mehmet Şimşek ekonominin başına geçerse TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu görevden alınabilir.

Yeni kabinede yer alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan Mehmet Şimşek’in mevcut Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla çalışmak istemediği ileri sürülürken yerine 3 ismin aday olduğu iddia edildi.

kavakvased3.jpg

Merakla beklenen kabine Cumartesi açıklanacak

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi cumartesi günü açıklaması bekleniyor.

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemde ekonominin başına geçme ihtimali ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun koltuğu sallantıda olabilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs Pazar günü yapılan 2. tur seçimlerinde yeniden seçilmesinin ardından gözler kabineye çevrildi. Erdoğan’ın cumartesi günü saat 22.00’de açıklayacağı listede ekonomi yönetimine ilişkin sürpriz isimlerin yer alması bekleniyor.

Cevdet Yılmaz kabinede olacak mı?

yilmaz-ic-750y.jpg

Daha önce Kalkınma Bakanı ve başbakan yardımcısı görevlerini üstlenen Cevdet Yılmaz, kabinede görev alacağı düşüncesiyle aday gösterilmemişti.

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına geçmesi durumunda Cevdet Yılmaz’ın da durumu merakla bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ikiye bölünmesi ihtimali de kulislerde konuşulurken Yılmaz bu bakanlıklardan birisinin başına geçebilir.

Kavcıoğlu yerine 3 isim

Öte yandan Mehmet Şimşek’in beraber çalışmak istemediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yerine 3 ismin geçtiği ve düşünülen isimlerin de Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar olduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.